Nogomet

Medulin zaustavljen u četvrtfinalu

Mihaela Bradovski, Vedran Babić • četvrtak, 15.07.2010.
Medulin zaustavljen u četvrtfinalu
Foto: Mihaela Bradovski

(Iz Linza Vedran Babić i Mihaela Bradovski) Hrvatski predstavnik na turniru "ALLtogether european youth festival" u Linzu, NK Medulin, završio je svoje sudjelovanje. Nakon što su u prvoj utakmici dana u osmini finala eliminirali poljski Top-Talent, u četvrtfinalu su s visokih 7:0 poraženi od ipak prejakog Bursaspora iz Turske.

UKS Top-Talent Wroclaw - NK Medulin 1921 0:3 (0:2)

ALLtogether european youth festival, Linz
15. srpnja, osmina finala, U-13
Strijelci: Barišić, Marinović, Ružić

UKS Top-Talent Wroclaw: Krzystof Bartzcak, Adrian Brzezicki, Mateusz Brzeczek, Mateusz Chodorski, Patryk Gajek, Damian Klimas, Bartosz Ksiazkowski, Alan Nowak, Lukasz Tarka, Sebastian Urbanski, Andrzej Korytek, Adam Pucek, Tomasz Tereszkiewicz, Michal Chmielewski, Damian Pajak. Treneri: Tomasz Woznicki, Marta Chrobak.

NK Medulin 1921: Vanja Ruba, Dino Balde, Mateo Bošnjak, Erik Jusufi, Gianluca Marangon, Domagoj Ružić, Filip Marinović, David Mihajlović, David Barišić, Ante Škaro, Save Spiroski. Još su igrali: David Mataja, Luka Žmak, David Božac.Trener: Matija Mijandrušić.

Bez suspendiranog Saše Uroševića i ozlijeđenog Luke Bestulića trener Medulina Matija Mijandrušić poveo je svoje igrače u dvoboj osmine finala s poljskim Top-Talentom, prvoplasiranim sastavom iz skupine 6 s kojom se skupina 3, u kojoj je bio naš predstavnik, križala.

Medulinci su krenuli s vrlo ofenzivnim sastavom i već od prve minute se vidjelo da su jači i bilo je samo pitanje vremena kada će obrana Poljaka kapitulirati. Dogodilo se to vrlo skoro kada je Marinović obavio najveći dio posla i asistirao suigraču u napadu, Barišiću, koji je zabio za 1:0.

Uslijedili su zatim promašaji Škare, Ružića i Marinovića, da bi potonji ipak krajem prvog dijela povisio na 2:0. U nastavku Mijandrušić je napravio nekoliko izmjena, no stanje na travnjaku se nije previše mijenjalo. Medulin je i dalje bio dominantan, ali je kao i u srijedu promašio previše šansi pa konačnih 3:0 koje je postavio Ružić i nije najrealniji prikaz snaga ovih dvaju momčadi.

Bursaspor - NK Medulin 1921 7:0 (2:0)

ALLtogether european youth festival, Linz
15. srpnja, osmina finala, U-13
Strijelci: Ünal (5), Ünver, Kanatsizkuş

Bursaspor: Ayberk Turan, Dogukan Hasan Dalay, Ekrem Kiliç, Emirhan Aydogan, Enes Ünal, Ercan Karaca, Ertugrul Ersoy, Furkan Emre Ünver, Utku Türk, Kenan Mutlu, Kubilay Kanatsizkuş, Mehmet Zeki Çelik, Melih Oduncular, Muhammed Şengezer, Rüştü Hanli, Tezcan Yildirim. Trener: Yilmaz Burul.

NK Medulin 1921: Vanja Ruba, Dino Balde, Mateo Bošnjak, Erik Jusufi, Gianluca Marangon, Domagoj Ružić, Filip Marinović, David Mihajlović, David Barišić, Ante Škaro, Save Spiroski. Još su igrali: David Mataja, Luka Žmak, David Božac, Saša Urošević.Trener: Matija Mijandrušić.

Dobro raspoloženje unutar momčadi ipak je pokvarilo saznanje da će u četvrtfinalu morati na možda i najvećeg favorita turnira, turski Bursaspor. Seniori tog kluba su aktualni prvaci svoje zemlje, a i mlađe kategorije su vrlo uspješne u svojim prvenstvima. Konačnih 7:0 je možda i prestrog rezultat za naše mladiće, jer tko zna kako bi sve završilo da je Barišić realizirao "mrtvu" šansu u početnim minutama.

Marinović je pobjegao turskom braniču i s vrha šesnaesterca pogodio stativu, a lopta se odbila do Barišića koji je imao svo vrijeme ovoga svijeta da odabere gdje će pucati. Vratar Burse bio je "na streljani", no Barišić je pucao pored gola. Nakon toga, igra Medulina kao da se raspala. Turci su počeli dominirati u sredini terena i stvarati prilike, no malo tko je očekivao čak sedam golova u mreži našeg vratara Vanje Rube.

Svaka čast Turcima, zasluženo su prošli dalje. Općenito sam zadovoljan našim nastupom, no danas se ipak nije moglo. Nakon utakmice sam pričao s njihovim trenerom i pohvalio nas je. To nam puno znači. Prvi pogodak nas je presjekao, kasnije je bilo teško vratiti se. Iako je rezultat 7:0, ovo je u neku ruku bilo finale prije finala i šteta je što smo već u četvrtfinalu naletjeli na Bursaspor - trener Medulina, Matija Mijandrušić

Prvi pogodak praktički je bio poklon medulinske obrane, a nakon toga njihov duh je iz pogotka u pogodak počeo sve više klonuti. Najveću štetu nanio im je peterostruki strijelac Enes Ünal.

Unatoč porazu, Medulinci mogu biti zadovoljni svojom izvedbom u Linzu. Plasirali su se u četvrtfinale i izgubili od ipak superiornijih Turaka, koji su i fizički znatno jači, ali i uglavnom viši od njih. Ukoliko se i dalje bude nastavilo raditi kvalitetno u mlađim uzrastima NK Medulin, u budućnosti bismo mogli očekivati još bolje rezultate ovog istarskog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.07.2010. u 08:29
    Medulinci... svi ste vražji !!!!
    Obrisan korisnik