Nogomet

NK Medulin U-13: Uspješni u Linzu

Piše:Mihaela Bradovski • nedjelja, 18.07.2010.
NK Medulin U-13: Uspješni u Linzu
Foto: Mihaela Bradovski

Iza mlađih pionira NK Medulin pet je dana "ALLtogether European Youth Football Festival" turnira održanog u austrijskom Linzu. U konkurenciji 32 momčadi mladi su Istrani ušli među osam najboljih sastava, a od daljnjeg natjecanja oprostili su se porazom od turskog Bursaspora koji je posljednjeg dana natjecanja slavio i u finalnom dvoboju...

Tri pobjede u kojima U-13 selekcija Medulina nije primila niti jedan pogodak, te dva poraza, od kojih je uvjerljiv bio tek onaj protiv ukupnog pobjednika Bursaspora, rezime je nastupa momčadi Matije Mijandrušića na turniru u Linzu. Na bolji plasman hrvatskog predstavnika utjecao je jedini poraz u skupini, onaj protiv vršnjaka s Cipra, no ukupan dojam dan nakon povratka u Hrvatsku više je nego pozitivan.

NK Medulin u Linzu

Vanja Ruba
Dino Balde
Mateo Bošnjak
Erik Jusufi
Gianluca Marangon
Domagoj Ružić
Filip Marinović
David Mihajlović
David Barišić
David Mataja
Ante Škaro
Luka Bestulić
Luka Žmak
David Božac
Save Spiroski
Saša Urošević

Trener: Matija Mijandrušić

"Zadovoljan sam igrom, zadovoljan sam ponašanjem svojih igrača, kratko rečeno zadovoljan sam načinom na koji smo se predstavili. I mi kao momčad, ali i našu zemlju. Zbrojimo li naše igre i igre ostalih momčadi objektivno zaslužujemo mjesto među četiri najbolja kluba, no na našu smo žalost rano naletjeli na daleko najboljeg protivnika", započeo je zaključak turnira trener Medulina, Matija Mijandrušić.

Iako je susret četvrtine finala protiv pobjednika Bursaspora završio s neugodnih 7:0, najteže je Medulincima pao onaj u skupini protiv ciparske Calciomanije. Pogodak primljen iz jedne jedine greške odredio je pobjednika, ali i hrvatskom predstavniku donio puno teži ždrijeb.

"Ostaje nam žaliti za tim susretom jer smo se pokazali kao bolja momčad i pobjeda je trebala pripasti nama. Osim realizacije koja nam je u nekoliko susreta zadavala muke u tom smo susretu morali, zbog problema s leđima, poštedjeti Filipa Marinovića, a siguran sam da bi ih s njim u sastavu lako prošli. Ipak, susret protiv jakog protivnika kao što je Bursaspor dao nam je uvid gdje se nalazimo u usporedbi s njima."

Rezultati

Skupina 3:
SFK Rotalis - NK Medulin 0:2
NK Medulin - Calciomania FC 0:1
NK Medulin - FC Blau Weiss Linz 3:0

1/8 finala:
UKS Top-talent Wroclaw - NK Medulin 0:3

1/4 finala:
Bursaspor - NK Medulin 7:0

I dok je 16-orici mlađih pionira Medulina turnir bio odlična prilika da steknu neka nova prijateljstva, njihovom treneru, ali i klubu donio je pohvale za rad, pozive na nove turnire, a samim time i mogućnost suradnje sa zainteresiranim klubovima. Jedan od tih upravo je Bursaspor.

"Naše su nam igre priskrbile poziv na puno jači međunarodni turnir u Portugalu iduće godine, na kojem bi sve od reda nastupali puno jači i zvučniji protivnici. Mogućnost nastupa u takvoj konkurenciji puno govori o mišljenju drugih o našim kvalitetama. Osim toga, imam ponudu doći na nekoliko dana u Tursku i upoznati se s načinom rada Bursaspora, kluba koji je ove godine osvojio čak sedam od devet omladinskih naslova."

Dosta se za vrijeme trajanja turnira pričalo o odskakanju turskih 13-godišnjaka od ostatka konkurencije, no trener naših mlađih pionira u tome ne želi tražiti alibi bilo kakve vrste.

"Istina je da su turski nogometaši svi od reda viši od igrača iz ostalih momčadi i iako je fizička prednost utjecala i na prednost na terenu, vidljivo je kako su i tehnički jači od ostatka konkurencije. Zasluženo su osvojili turnir."

Galeriju fotografija s "ALLtogether European Youth Football Festivala" možete vidjeti ovdje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!