Nogomet

Medulin izborio osminu

Mihaela Bradovski, Vedran Babić • srijeda, 14.07.2010.
Medulin izborio osminu
Foto: Mihaela Bradovski

(Iz Linza Mihaela Bradovski i Vedran Babić) Drugoga dana "ALLtogether european youth football festival" turnira hrvatski je predstavnik, NK Medulin odigrao preostale dvije utakmice skupine 3. Jučerašnjoj pobjedi mladi su Istrani pridodali minimalan poraz te novo slavlje i tako izborili željenu osminu finala.

NK Medulin - Calciomania FC 0:1 (0:1)

ALLtogether european youth festival, Linz
14. srpnja, drugo kolo skupine 3, U-13
Strijelac: Kyriakou

NK Medulin 1921: Vanja Ruba, Dino Balde, Mateo Bošnjak, Erik Jusufi, Gianluca Marangon, Domagoj Ružić, Filip Marinović, David Mihajlović, David Barišić, David Mataja, Ante Škaro, Luka Bestulić, Luka Žmak, David Božac, Save Spiroski, Saša Urošević. Trener: Matija Mijandrušić.

Calciomania: Fytos Kyriakou, Vyronas Sokratous, Christos Iliadis, Lefteris Pateras, Kleauthis Georgiou, Giorgos Pavlou, Spyros Kleanthous, Marios Stefanov, Giorgos Gavrill, Andreas Charalambas, Giorgos Sofronion, Georgios Christodoulon, Michail Tsogkas, Antonis Martin, Fanos Orfanos, Ioannis Efstathiou. Treneri: Efthimios Palechorites, Yiannakis Ioannou.

U prvom današnjem dvoboju naš je predstavnik odmjerio snage s vršnjacima s Cipra, nogometašima Calciomanije. I dok je prvo poluvrijeme obilježila dominacija Medulina te pogodak Ciprana nakon jedne od rijetkih pogrešaka posljednje linije istarskog sastava, u nastavku je bilo vrlo malo čiste i gledljive igre.

Branič Calciomanije drugi je dio otvorio oštrijim prekršajem za koji je zaradio jedan od rijetkih žutih kartona na turniru, nakon čega su se umjesto nadmetanja u prilikama dvije najbolje momčadi skupine nadmetale u broju prekršaja. Mlađi pioniri Medulina odlično su otvorili utakmicu; desetominutnim kontinuiranim napadima protivničkog su vratara držali stalno zaposlenim da bi pobjednika odlučio jedini udarac po našim vratima u početnih 20 minuta igre.

NK Medulin - FC Blau Weiss Linz 3:0

Malo smo zeznuli ždrijeb jer smo drugim mjestom dobili puno težeg protivnika, ali što je tu je. Najvažnije mi je bilo odmoriti Filipa Marinovića u obje današnje utakmice, a Davida Mihajlovića u drugoj. Gledajući današnji dan zadovoljniji sam igrom u prvoj utakmici - trener Medulina, Matija Mijandrušić

Treću utakmicu skupine mladi su Medulinci odigrali protiv najslabije momčadi u konkurenciji, domaćina Blau Weiss Linza. Nakon susreta koji su objektivno morali dobiti igračima Matije Mijandrušića teško je bilo pronaći motiv, pa su u dvoboj odigran na jedinom terenu s umjetnom travom krenuli opuštenije nego što je bio slučaj u ranijim okršajima.

U prvih 20 minuta Medulin je preko vratara Rube, koji je poentirao s bijele točke, te Dina Balde stigao do komotnog vodstva, no prema razlici u kvaliteti pogodaka u mreži austrijskog predstavnika trebalo je biti više. No za to je nedostajalo tek malo više jednostavnosti i koncentracije u završnici akcija. U listu strijelaca u drugome se dijelu upisao i Ante Škaro, a kraj dvoboja obilježili u crveni kartoni. Saša Urošević i protivnički čuvar mreže morali su ranije napustiti teren.

U-13 selekcija Medulina s dvije je pobjede i jednim porazom izborila osminu finala, a ždrijeb je htio da idući protivnik dolazi iz Poljske, a to je Top-Talent iz Wroclawa. Osim statistike koja govori kako su naši mladi nogometaši u tri susreta postigli pet pogodaka te primili samo jedan, treba istaknuti kako se hrabro nose i s terminima koji zbog vrućina nisu najidealniji. Sutrašnji eliminacijski dvoboj na rasporedu je nešto ranije, u 10 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!