Nogomet

Kako su igrali: Dinamo

Ante Zovko • subota, 17.07.2010.
Kako su igrali: Dinamo
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Novi Superkup u zagrebačke vitrine nije donijela impresivna izvedba kao protiv Kopra, ali Dinamovi igrači odigrali su onoliko koliko je bilo potrebno za novi trijumf. Dok su ih u prvom dijelu Hajdukovci uvelike zasjenili agresivnim pristupom u sredini, Modri su se uspjeli konsolidirati, što mogu zahvaliti i raspoloženom vrataru.

Tomislav Butina: Iako nije imao mnogo posla, istaknuo se odličnim obranama u 35. minuti Sharbinijeva udarca, a u 68. Buljatova. Zbog tih poteza može se reći kako je jedan od najzaslužnijih za novi trofej.

Etto: Napadački izleti mogli su koštati Dinamo pokojeg pogotka. Često je "puštalo" na desnoj strani obrane, pogotovo u prvom poluvremenu, ali to se nije dogodilo ponajviše zbog slabih reakcija splitskih napadača i sjajnog Butine.

Dario Šimić (do 45. minute): Povratak u modri dres nakon gotovo 12 godina neće ostati u dobroj uspomeni legendi zagrebačkog kluba. Šimić očigledno još nije u traženoj formi; najjasnije se to vidjelo u dva navrata kad ga je Čop s lakoćom pretrčao. Prepoznao je to i Zajec, koji ga je zamijenio već na poluvremenu.

Igor Bišćan: Kao i ostatak Dinamove obrane, u prvom dijelu nije bio posebno uvjerljiv, ali se sve konsolidiralo nakon poluvremena. Nakon pada ritma u nastavku iskoristio je trenutak nepažnje gostujuće obrane i odlučio pobjednika.

Leonard Mesarić: Ponajbolji branič domaćih, bio je čvrst i pravovremen, potvrdivši odličnu formu na početku sezone. Par puta je krenuo i prema naprijed, ali nije imao raspoloženu podršku.

Adrian Calello: Posvetio se većim dijelom obrambenim zadacima. Čvrstinom se uklopio u Dinamov vezni red, dok je osim pokušaja iz 8. minute izostao napadački učinak.

Mathias Chago: Još jedna solidna izvedba kamerunskog veznjaka koji nije komplicirao, težio jedostavnim rješenjima, a nakon pada igre u prvom dijelu, sa suigračima je uspio vratiti ravnotežu na teren.

Milan Badelj (do 74. minute): Kao i protiv Kopra, nije bio prijetnja prema naprijed, nedostajalo je komunikacije s ostatkom vezne linije i napadačima. Defenzivno solidan, ali ipak u sjeni Hajdukovih veznjaka.

Sammir: U 20. minuti povukao je jedan od najljepših poteza na utakmici kad je opalio pokraj Subašićeva okvira, ali je u nastavku pokazao zašto ga se najviše kritiziralo: premalo kretanja i otkrivanja prostora, zbog čega su patili i napadači jer nisu dobivali mnogo upotrebljivih lopti. U 88. je krenuo sam prema Hajdukovu golu, ali je promašio cijeli okvir.

Ilija Sivonjić: Rastrčan, pokretljiv, ali ne i učinkovit. U par prilika našao se u odličnim pozicijama koje su često završavale neuspješno zbog sebičnosti.

Dodo (do 87. minute): Trkački najraspoloženiji Dinamov igrač, bilo ga je na svim dijelovima terena. U 28. minuti veliku mu je priliku blokirao Maloča, a u drugom dijelu je asistirao za gol kapetana Bišćana.

Tomislav Barbarić (od 46. minute): Odlično je zamijenio indisponiranog Šimića, vrativši sigurnost u modru obranu. U drugom je poluvremenu bio primjetan izostanak splitskih akcija ispred Butine, čemu je uvelike pomogao i mladi branič.

Luis Ibanez (od 74. minute): Petnaestak minuta koliko je dobio odradio je zadovoljavajuće, bez greški u obrani i bez suvišnih napadačkih akcija.

Pedro Morales (od 87. minute): Iako je igrao nedovoljno za ozbiljnu ocjenu, treba istaknuti lijepu asistenciju za Sammira odmah nakon ulaska.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!