Automoto

Stoner najbrži, Lorenzo slijedi

Matej Milanović • subota, 24.07.2010.
Stoner najbrži, Lorenzo slijedi
Foto: EPA

Na prvom treningu Velike nagrade SAD-a u MotoGP-u Casey Stoner je upisao najbrže vrijeme, a na dvije desetinke slijedi ga Jorge Lorenzo. Treći je bio Dovizioso, a Rossi je natjecanje okončao na šestom mjestu...

Prvi trening Velike nagrade SAD-a u MotoGP-u ponudio je borbu Jorgea Lorenza i Caseya Stonera. Vodeći u prvenstvu je bio bolji u prvoj polovici treninga, nakon čega je prednost preuzeo Stoner, koji je više nije ispuštao.

Australac je stazu prošao u vremenu od 1:21,699 što je bilo dvije desetinke brže od Lorenza i svega dvije stotinke sporije od vremena koje je prošle sezonu Lorenzu omogućilo pole position. Iza njih dvojice smjestio se Andrea Dovizioso koji je zaostao više od pola sekunde.

Loš je trening imao Dani Pedrosa koji se našao na čak osam desetinki od vrha, zauzevši četvrtu poziciju. Valentino Rossi, još nije potpuno oporavljen i pitanje je kad će biti, no bez obzira na to, solidno je odradio posao i plasirao se na šestom mjestu, na svega dvije stotinke od Bena Spiesa.

Sedmi je bio Nicky Hayden, a njegov brat Roger Lee Hayden, koji u Laguna Seci vozi s wild-cardom bio je posljednji, 17. U subotnjim kvalifikacijama za pole će se sigurno boriti Lorenzo i Pedrosa, a eventualno se najboljem vremenu mogu nadati i dvojica na službenim Hondama, Pedrosa i Dovizioso.

MotoGP, VN SAD, Laguna Seca, 1. trening:
1. C. Stoner (AUS/Ducati) 1:21,699 min
2. J. Lorenzo (ŠPA/Yamaha) +0,233 sek
3. A. Dovizioso (ITA/Honda) +0,526 sek
4. D. Pedrosa (ŠPA/Honda) +0,860 sek
5. B. Spies (SAD/Yamaha) +0,941 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!