Automoto

Pedrosa: "Jako sam razočaran"

Matej Milanović • ponedjeljak, 26.07.2010.
Pedrosa: "Jako sam razočaran"
Foto: EPA

Nakon Velike nagrade SAD-a u MotoGP-u Dani Pedrosa je bio strašno razočaran zbog pada koji mu se dogodio dok je bio na čelnoj poziciji, a razočaran je bio i Stoner koji zbog problema s motorom nije mogao do pobjede. Valentino Rossi je pak došao do postolja, usprkos bolovima koje još osjeća.

Jorge Lorenzo je nakon šeste pobjede u sezoni rekao kako je utrka bila teška i da je jako zadovoljan pobjedom: "Danas je bilo jako teško. Start je bio loš. Pao sam na četvrto mjesto i ne znam zašto, jer mi se čini da sam dobro startao. Dani je imao dobru utrku, kasno je kočio i strašno je stiskao. Mislio sam da ga mogu natjerti na pogrešku ako počnem voziti kao on i to se dogodilo. Nakon toga je bilo puno lakše. Ovo je odlična pobjeda."

Manje zadovoljan bio je Casey Stoner, koji je zbog problema s prednjim dijelom motora morao odustati od borbe za pobjedu: "Kada su mi se stabilizirale kočnice i gume mislio sam da ću se približiti Daniju i pokušati ga preteći, no tada sam u jednom zavoju izgubio prednji dio motora. Pokušao sam usporiti i malo se smiriti, ali sam ponovno napravio pogrešku i izgubio kontrolu nad prednjim kotačem. Potom sam ponovno izgubio prednji dio, pa mi se to dogodilo još jedanput, na jako evidentan način i tada me Lorenzo prešao. Dao sam sve od sebe da vozim konstantno, no prednji kotač mi je stalno stvarao probleme."

Valentino Rossi je nakon utrke priznao da osjeća jako veliku bol i da se još mora oporaviti, ali je ujedno bio jako sretan ostvarenim rezultatom: "Bol je jaka. Sve me boli i definitivno mi treba vremena da se još oporavim. Ova je staza jako naporna za tijelo, jedna od najizazovnijih. Više ne osjećam lijevu stranu, jer sam samo s njom morao kontrolirati motor, budući da nemam snage u desnoj. Za mene je ovo odličan rezultat, biti na postolju toliko brzo nakon ozljede. Moram se zahvaliti cijeloj momčadi i svima koji su mi pomogli. Dovizioso je bio brži od mene, ali malo po malo uspio sam se približiti i prijeći ga."

Najviše je razočaran na kraju utrke bio Dani Pedrosa koji je vodio i lovio pobjedu, no zbog pretjeranog je rizika u konačnici pao i izletio iz utrke: "Stvarno sam jako razočaran. Kad sam pao bio sam pritiskao što sam više mogao kako bih zadržao razmak pred Lorenzom i imao sam dobar ritam. nažalost, udario sam u neravninu kako sam se približavao zavoju i nisam mogao napraviti ništa. Razočaran sam, ali ovo se može dogoditi kada dajete sve od sebe kako biste pobijedili. Jedina stvar koju mogu sada napraviti je sjetiti se da sam imao dobru utrku do tog trenutka i da sam vodio, to treba zadržati iz ovog vikenda."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!