Nogomet

Mladina: "Samouvjerenošću do pobjede"

Damir Žbulj • četvrtak, 29.07.2010.
Mladina: "Samouvjerenošću do pobjede"

U klupskim prostorijama na NŠC Stjepan Spajić u četvrtak ujutro održana je konferencija za novinare povodom utakmice drugog kola HNL-a u kojoj se sastaju Hrvatski dragovoljac i Lokomotiva.

U petak u 18 sati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici Hrvatski dragovoljac igra svoju prvu domaću utakmicu ovogodišnjeg prvenstva, a medijima su se obratili trener kluba Davor Mladina, igrači Danijel Zlatar i Nikola Frljužec, a na problem domaćinstva na stadionu u Sigetu osvrnuo se član uprave kluba Miljenko Arapović.

Trener Mladina zahvalio se na pozitivnim kritikama za solidno odigrano drugo poluvrijeme utakmice protiv Dinama te je obećao da će pokušati prenijeti takav pristup na čitavu utakmicu protiv Lokomotive u petak. Smatra da su u subotnju utakmicu njegovi igrači ušli s previše respekta, da su se tražili po terenu u prvih pola sata igre, ali i da su igrali protiv najjačeg mogućeg suparnika. Zadovoljan je s drugim poluvremenom te utakmice u kojem su pokazali moć i znanje kako parirati Dinamu. Osvrnuo se i na idućeg protivnika svog kluba: "Lokomotiva je mlada i potentna momčad koja je bila hit prošlogodišnjeg prvenstva. Nadam se da ako ponovimo igru iz drugog poluvremena utakmice protiv Dinama možemo s pravom očekivati sva tri boda u petak. Lokomotivu smo gledali u utakmici protiv Zagreba i imati ćemo težak zadatak. Čvrsta su momčad, ali s pravim pristupom i samouvjerenom igrom možemo do pobjede."

Dva zapažena pojedinca iz prošle utakmice, Danijel Zlatar i Nikola Frljužec također su se u nekoliko rečenica posvetili idućem protivniku. "Slijedi nam vrlo važna utakmica s ravnopravnim protivnikom, ali protivnikom kojeg se ne trebamo bojati. Ponovimo li igru i pristup iz drugih 45 minuta protiv Dinama možemo do sva tri boda. Za nas prvenstvo u stvari počinje u petak jer protiv Dinama nismo niti mogli računati na bodove", dodao je Zlatar.

Što se tiče izostanaka ili ozljeda trener Mladina može računati na sve igrače osim na Marka Janjetovića koji neće biti u sastavu zbog bolesti.

Postavilo se i pitanje domaćinstva Hrvatskog dragovoljca. O tom problemu nekoliko rečenica rekao je član uprave kluba Miljenko Arapović: "Naravno da nije isto kada treniraš na jednom terenu a tzv. domaće utakmice igraš na drugom. Mi smo i kao domaćini – gosti. Ovih dana nas je posjetila komisija zadužena za licenciranje i bili su oduševljeni angažmanom. Naravno, kao i svima, tako je recesija i nama, ali se nadamo da ćemo riješiti taj problem u najkraćem mogućem roku. Izvršni odbor HNS-a zasjeda u petak pa vjerujem da ćemo tada imati neke nove informacije vezane uz taj problem. Želimo samo isti tretman kao što ga imaju i ostali klubovi!"

I za kraj jedna zanimljivost vezana uz navijače koji će doći u petak na stadion u Kranjčevićevoj ulici. Prvih deset navijača koji se pojave na ulazu sa vuvuzelom imati će besplatan ulaz. Da li će ovakav pokušaj animiranja publike uroditi plodom i podignuti navijačku atmosferu na stadionu vidjeti ćemo po završetku utakmice.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • worm29.07.2010. u 17:36
    Prvih deset navijača koji se pojave na ulazu sa vuvuzelom imati će besplatan ulaz. Da li će ovakav pokušaj animiranja publike uroditi plodom i podignuti navijačku atmosferu na stadionu vidjeti ćemo po završetku utakmice. nisu normalni :/
    worm
  • Obrisan korisnik29.07.2010. u 17:34
    kako su ti iz hd-a nadobudni :)
    Obrisan korisnik