Vodeni sportovi

Braća Soldo na začelju na 10 km

Maja Giljanović • četvrtak, 05.08.2010.
Braća Soldo na začelju na 10 km
Foto: Davor Sajko

Prvi naslov europskog prvaka u Budimpešti u utrci na 10 kilometara osvojio je Nijemac Thomas Lurz, hrvatska braća maratonci Josip i Tomislav Soldo su zauzeli predzadnje i zadnje mjesto, a naslov prve prvakinje u utrci na 5 km otišao je Ruskinji Jekaterini Seliverstovoj.

Svjetski prvak iz Rima prošle godine i europski s Balatona prije četiri godine Thomas Lurz je ponovno na europskom tronu, 30-godišnji Nijemac je na Europskom prvenstvu u Budimpešti i na Balatonu koje se održava od 4. do 15. kolovoza slavio na 10 km ispred svjetskog prvaka iz Kanade prije dva tjedna Valerija Clerija i Jevgenija Draceva.

Lurz je zadanu rutu isplivao za 1h54:22,5 dvije sekunde i tri stotinke ispred Talijana na drugom i četiri sekunde i jednu stotinku ispred Rusa na trećem mjestu.

Hrvatski reprezentativci Josip i Tomislav Soldo osvojili su predzadnje i zadnje mjesto među 37 plivača koliko ih je završilo utrku (Španjolac Brion jedini je odustao prije kraja), Josip je za Lurzom 8:07,8 minuta, Tomislav, pak, 19:10,9.

Naslov europske prvakinje, samo u utrci na 5 km, obranila je i Jekaterina Selivertova, Ruskinja je stazu preplivala za 1h02:34,7 ispred Grkinja Kalliopi Araouzou i Marianne Lymperte, srebrna Araouzou je zakasnila 2,6, a brončana Lymperta 6,6 sekundi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!