Vodeni sportovi

Braća Soldo zadnja, Cleri neuhvatljiv

Maja Giljanović • subota, 07.08.2010.
Braća Soldo zadnja, Cleri neuhvatljiv

Talijan Valerio Cleri u Budimpešti je osvojio naslov europskog prvaka na 25 kilometara, a stazu na Balatonu su svladala i obojica hrvatskih reprezentativaca, Josip Soldo je osvojio 18., a Tomislav Soldo 19. mjesto od 19 natjecatelja.

Valerio Cleri je nakon srebrne medalje na 10 km na 30. Europskom prvenstvu u Budimpešti u najtežoj se disciplini daljinskog plivanja uspeo i stepenicu više, 29-godišnji Talijan je naslovima svjetskog prvaka na 25 km iz Rima prošle godine i svjetskog prvaka na 10 km iz Robervala prije dva tjedna dodao i naslov europskog prvaka na 25 kilometara.

Cleri je slavio za pet sati, 16 minuta, 38 sekundi i tri stotinke ispred Francuza Bertranda Venturija i Joanesa Hedela, a koliko je bio dominantan najbolje ilustrira prednost od 16,4 sekunde ispred srebrnog Venturija i više od dvije minute (2:19) ispred brončanog Hedela.

Braća Josip i Tomislav Soldo utrku su završila na 18. i 19. mjestu, 21-godišnji Josip je za europskim prvakom Clerijem zakasnio 19:55, a godinu dana mlađi Tomislav 35:11 minuta.

Sutra 25 kilometara pliva i najbolja hrvatska maratonka Karla Šitić, sestra 18-godišnje Splićanke Ivana je, pak, odustala od nastupa, a naslov osvojen prije četiri godine brani Njemica Angela Maurer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!