Vodeni sportovi

Šitić do rezultata karijere

Maja Giljanović • nedjelja, 08.08.2010.
Šitić do rezultata karijere
Foto: Davor Sajko

Nakon što je na Svjetskom prvenstvu u daljinskom plivanju u Robervalu prije dva tjedna osvojila 10. mjesto na pet kilometara i prije tri dana na Europskom prvenstvu u Budimpešti 11. mjesto na 10 kilometara najbolja hrvatska plivačka maratonka na Balatonu je u najtežoj utrci na 25 km s novim hrvatskim rekordom osvojila odlično osmo mjesto u Europi.

18-godišnja Karla Šitić niže uspjeh za uspjehom, članica Plivačkog kluba Grdelin iz Splita prošle je godine osvojila izvanredno četvrto mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa, u veljači je u utrci Svjetskog kupa u Argentini osvojila prvu medalju za hrvatsko daljinsko plivanje od samostalnosti (srebro na 10 km), prije dva tjedna je u Kanadi na Svjetskom prvenstvu u daljinskom plivanju osvojila 10. mjesto na pet kilometara i prije tri dana na Europskom prvenstvu 11. mjesto na 10 km.

Danas je na Balatonu u posljednjoj utrci daljinskog plivanja na 30. Europskom prvenstvu (od 9. do 15. kolovoza kreću natjecanja u bazenu) Šitić osvojila odlično osmo mjesto u najtežoj utrci na 25 kilometara.

Tinejdžerica je s novim hrvatskim rekordom od pet sati, 50 minuta, 39 sekundi i tri stotinke za pobjednicom Olgom Bereznjevom zakasnila dvije minute i 29 sekundi, a za plasman na podij joj je nedostajalo dvije minute i devet sekundi.

Srebrom se u dramatičnom finišu morala zadovoljiti braniteljica naslova Angela Maurer, a bronce se dokopala Martina Grimaldi. Njemica je za Bereznjevom nakon 25 km zaostala jednu stotinku sekunde, a foto-finiš je odlučivao i o brončanoj medalji, Talijanka i Martina Dominguez ciljem su prošle s 20,6 sekundi zaostatka za Bereznjevom, ali Španjolka je za trepavicu ostala kratka na četvrtom mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!