Nogomet

Barbarić otpao

Ivana Strahija • utorak, 10.08.2010.
Barbarić otpao
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izbornik mlade hrvatske reprezentacije Dražen Ladić odlučio je ne koristiti usluge Dinamovog Tomislava Barbarića, koji je ozlijeđen. Umjesto njega neće pozivati nikoga. "Ionako bi dvojica od 20 otpala", objasnio je Ladić.

Kontingent hrvatskih reprezentativaca u Svetom Martinu na Muri smanjio se s 20 na 19, nakon što je Dražen Ladić odlučio kako Tomislav Barbarić zbog ozljede neće konkurirati za nastup protiv Norveške u Varaždinu 11. kolovoza. Pod upitnikom je, također zbog ozljede, još jedan igrač Dinama, Šime Vrsaljko: "Obojica su stigla ozlijeđena, a Barbarić je sigurno out. Za Vrsaljka još moramo vidjeti, imamo danas trening poslijepodne u Varaždinu i tada ću odlučiti. Neću zvati više nikoga, dvojica od 20 bi ionako otpala, a mislim da imam kvalitetno pokrivene sve pozicije", priča izbornik. Time je dakako dokinuto nagađanje oko forme Barbarića, koja je i kod samog izbornika vjerojatno izazvala nervozu nakon što je odgledao susret Varaždina i Dinama ovog vikenda.

Poredak skupine 7

1. Hrvatska 13
2. Slovačka 11
3. Srbija (-1) 9
4. Norveška (-1) 4
5. Cipar 3

Kako je i najavio, Ladić se najviše nada osvježiti svoju momčad, jer je dosta igrača u punom pogonu u svojim klubovima. Posvetili su se i analizi prve utakmice s Norvežanima, u kojoj su mladi Hrvati pobijedili s 3:1, a u kojoj je izbornik vidio dosta dobrih stvari koje bi trebalo ponoviti i u srijedu u Varaždinu: "Od prvog dana otkako sam s mladom reprezentacijom insistiram na brzom dodavanju, a mislim da je to često slaba točka naših klubova u HNL-u. Iz utakmice s Norveškom treba ponoviti i točnost kod dodavanja, kvalitetno primanje lopte, što manje dodira lopte, što više okomitih, dubinskih dodavanja… sve su to stvari koje su nam u prvoj utakmici donijele dobar rezultat."

O igri Norvežana pak je izbornik kazao: "Imaju jednog dobrog stopera, brzog igrača na lijevom boku i solidnog na desnom. To je radna, organizirana ekipa, koja igra dobro. No, mi smo ih jednom pobijedili, vjerujem da ćemo i ovaj puta."

Ladić je također odlučio i o sastavu za sutrašnju utakmicu, a jedina dvojba koja mu je ostala jest vrh napada: "Zamislio sam na golu Kelavu, bočno Vidu i Vrsaljka, na stoperima Lovrena i Maloču, ispred njih Jajala i Badelja, desno Oremuša, centralno Palića a lijevo Perišića, dok u špici dvojim između Santinja ili Vukušića. Postoji još varijanta da Perišića stavimo u sredinu a Školnika lijevo, iskoristit ću današnji trening za razmišljanje o tome."

Preostale utakmice skupine 7

11.08. Hrvatska – Norveška
11.08. Slovačka – Srbija
03.09. Norveška – Cipar
04.09. Srbija – Hrvatska
07.09. Cipar – Srbija
07.09. Slovačka - Norveška

Novinare je interesiralo koliko će izostanak Kalinića utjecati na promjenu strategije i plana igre: "Uopće nećemo mijenjati plan igre, samo ćemo promijeniti igrača. Santini mi je nešto sličniji Kaliniću, dok je Vukušić različit od njih, pokretljiviji je. Mislim da nema potrebe mijenjati strategiju zbog jednog igrača", odgovorio je izbornik U21 reprezentacije.

U srijedu se igra i utakmica Slovačke protiv Srbije, obje te reprezentacije su konkurenti Hrvatima u osvajanju prve pozicije ljestvice, koja direktno vodi u daljnje razigravanje. Ladić je komentirao: "Rezultat žu saznati nakon naše utakmice, a kakav god on bio, jedan od ta dva protivnika otpada, dakle, ne pomaže nam posebno ni pobjeda Slovačke ni pobjeda Srbije. Srbi su bili izraziti favoriti skupine 7 pred početak natjecanja, no očito ih je poraz od Slovačke u Novom Sadu jako poremetio. Mislim da ta utakmica može otići i na jednu i na drugu stranu", zaključio je Ladić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2010. u 02:47
    Ili gol ili bi popija crveni karton,budući da ovdje neće bit Maminja da ga protežira Odlična vijest,još da tu rupu neće puno zvat u A selekciju u budućnosti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2010. u 23:06
    Napokon da se i nama sreća osmjehne! Ovaj panj bi skrivio bar jedan gol.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2010. u 20:50
    palić ko glavni kreator ? o čovjeće :D
    Obrisan korisnik
  • Captain Jack10.08.2010. u 19:53
    Ovime nam šanse automatski rastu..taj Barbarić je jedna od žešćih panjina na našim terenima od doba Drpića,Šife i inih "majstora"
    Captain Jack
  • gorc10.08.2010. u 17:14
    odlična vijest
    gorc