Nogomet

"Sve ovisi o nama"

Borna Rupnik • utorak, 10.08.2010.
"Sve ovisi o nama"
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Slovačku odraditi posljednji pripremni ogled prije početka novog kvalifikacijskog ciklusa. Niko Kranjčar i Ivica Olić optimistično gledaju prema Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini...

Slaven Bilić u Slovačkoj ima zadnju priliku za isprobavanja i uigravanja - Hrvatska već početkom rujna otvara kvalifikacije za europsku smotru 2012. godine.

Ivica Olić: "Gladni smo novih izazova jer smo propustili SP. Kvalifikacijsku skupinu jednostavno moramo proći, a sretan završetak moje reprezentativne karijere bilo bi barem polufinale Europskog prvenstva - odnosno korak dalje od nesretne Turske.
U Bayernu sam prvi napadač, dok se drugi moraju izboriti za mjesto, a pokrivat ću i desnu stranu kad nema Robbena."

Niko Kranjčar spreman je gostovanje u srijedu, a nada se da će ozljede u idućem ciklusu zaobilaziti naše reprezentativce: "Sve ovisi o nama, samo moramo ostati zdravi".

"Naša grupa djeluje lakše od ove posljednje, ali treba ostati na oprezu. Grčka je na putu prema Svjetskom prvenstvu izbacila Ukrajinu, a treba poštovati i Izraelce", kaže vezni igrač engleskog Tottenhama.

Turnir u Južnoafričkoj Republici još je uvijek neizbježna tema. "Nije to bilo lako gledati, Hrvatska je predobra reprezentacija da bi propuštala tako velika natjecanja. Zato i želimo u ovim kvalifikacijama osigurati plasman na Europsko prvenstvo", dodao je Kranjčar.

Na klupskom planu čekaju ga kvalifikacije za Ligu prvaka, u kojem će se hrvatska kolonija na White Hart Laneu suprotstaviti švicarskim Young Boysima iz Berna.

"Njih smo i željeli, premda su izbacili Fenerbahče. Tu priliku ne bismo trebali propustiti, mnogi od nas čekaju Ligu prvaka cijeli život. Moj je cilj biti među 15-ak igrača koje će trener rotirati jer imamo više od 20 reprezentativaca u sastavu. U prvenstvu nemamo šanse boriti se za naslov, ali želimo ponovno osvojiti mjesto koje vodi u Ligu prvaka, iako su se Liverpool i Manchester City pojačali", zaključio je Niko Kranjčar.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2010. u 06:24
    treba stvoriti novi obrambeni blok... ali uopće ne sumnjam da će Bili to uspjeti posložiti! Sretno, Hrvatska!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2010. u 19:44
    Treba već od srijede početi pokazivati svima tko je Hrvatska. Skoro svi igrači igraju u svojim klubovima i samo da nas zaobiđu ozljede... Neki imaju već par sezona iskustva vani a nemaju skoro ni 25 god. I uz ove mlade što dolaze ne moramo se bojati za repku!
    Obrisan korisnik