Automoto

Tko se hrabar kladiti protiv Lorenza?

Maja Giljanović • srijeda, 25.08.2010.
Tko se hrabar kladiti protiv Lorenza?

Vodećem u ukupnom poretku MotoGP-ja Jorgeu Lorenzu sviđa se u SAD-u, Španjolac je u 2010. slavio u Laguna Seci, a u sljedećoj postaji Svjetskog prvenstva Indianapolisu je u prethodna dva nastupa jednom osvojio treće i jednom prvo mjesto.

Jorge Lorenzo ne skida osmijeh lica, Španjolac u ukupnom poretku MotoGP-ja nakon 10 postaja Svjetskog prvenstva ispred najbližeg pratitelja Danija Pedrose vodi 77 bodova, zadivio je u 2010. svijet i trijumfom u Brnu prije dva tjedna učlanio se u elitno društvo Giacoma Agostinija i Micka Doohana kao tek treći u povijesti koji je u prvih 10 utrke sezone osvojio jedno od prva dva mjesta.

Statistika 23-godišnjaku govori u prilog i pred Veliku nagradu u Indianapolisu, 4,216 km dugačku stazu prošle je godine osvojio upravo Lorenzo (ispred De Angelisa i Haydena), a i u premijernom nastupu na Motor Speedwayu je izborio podij (iza Rossija i Haydena).

"Odmorio sam se, napunio baterije i spreman dočekujem Indianapolis ovog i San Marino sljedećeg tjedna. Veselim se vikendu u Indianapolisu, pobijedio samu Laguna Seci, osvojio Indianapolis prošle godine, na SAD imam samo lijepe uspomene, neka se tako nastavi i ovog puta", izjavio je Lorenzo i naglasio: "Utrka prošle sezone je bila nevjerojatna, ali danas nemam razloga preuzimati preveliki rizik. Možemo sebi dozvoliti jednu mirniju utrku i uživati na stazi, volim Indy zbog njegove povijesti i priželjkujem nastavak uspješne sezone".

Dobru utrku najavljuje i Pedrosa: "Imam u Indianapolisu nedovršenog posla i želim ga privesti kraju". Drugoplasirani u ukupnom poretku na Brickyardu je, naime, prošle godine dominirao i na treninzima i u kvalifikacijama, a i vodio je u trenutku kad je u četvrtom krugu pao, izgubio dragocjeno vrijeme i na koncu osvojio tek 10. mjesto: "Vidio sam da mogu, ali sam platio skupu cijenu jednoj jedinoj pogrešci tijekom čitavog vikenda, ovog puta ću biti pametniji".

Prvu pobjedu u 2010. priželjkuje Casey Stoner, bivši svjetski prvak je prošle godine zbog bolesti propustio utrku, a pretprošle mu je na četvrtom mjestu pobjegao podij: "Veselim se utrci, staza je posebna, a i mi smo bolji u odnosu na Brno. Poboljšali smo motor, ispravili uočene nedostatke i puni optimizma putujemo u Indianapolis", izjavio je Australac koji nakon pet podija uzastopce (četiri treća mjesta i druga pozicija u Laguna Seci) zauzima treće mjesto u ukupnom poretku.

Dobru utrku u svom dvorištu priželjkuju Nicky Hayden, Ben Spies i Colin Edwards, a aktualni svjetski prvak Rossi "preko bare" putuje svježe nakon potpisa dvogodišnjeg ugovora za Ducati. Il dottore se nakon sedam godina vjernosti Yamahi odlučio na prijelaz u svoje jato.

"Talijan na talijanskom motociklu je pun pogodak za talijanske navijače, ne sumnjam da će nas podržati masa navijača", izjavio je i zaključio: "Situacija se stubokom promijenila u odnosu na 2004. godinu. Danas je M1 savršen stroj, Yamaha ima izvrsne vozače i moj je posao obavljen. Izgleda da me više ne trebaju i spreman sam za nove izazove".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!