Automoto

"Barijera je srušena"

Goran Markuš • ponedjeljak, 30.08.2010.
"Barijera je srušena"
Foto: EPA

Očekivano, nakon treće ovosezonske pobjede, prvi puta u karijeri, Dani Pedrosa je daleko najsretniji vozač na gridu, no mjesta za tugu nije bilo niti kod preostale dvojice vozača na podiju, Spiesa i Lorenza...

Usprkos vrućini i nešto lošijem startu sjajan Španjolac Dani Pedrosa još je jednom otišao do kraja: "Vrućina je dodatno otežala uvjete stoga sam izuzetno zadovoljan i sretan ovom pobjedom. Nisam dobro startao, no uspio sam zadržati ritam vodećih i na vrijeme preuzeti kontrolu nad utrkom."

"Nakon što sam zasjeo na čelo bilo je još teže. Zaista sam se umorio, no ovog puta nisam podbacio i izdržao sam do kraja. Psihička barijera konačno je preskočena", poručio je Pedrosa kojemu je ovo prva treća pobjeda u sezoni od kad je stigao u prestižnu MotoGP seriju.

Domaća zvijezda, Ben Spies, također, očekivano, ne može biti nezadovoljan svojim najboljim dosadašnjim rezultatom u MotoGP-u: "Zaista sam sretan što sam svoj najbolji rezultat ostvario upravo na domaćoj stazi. Nakon starta s polea zaista je bio odličan osjećaj voziti se na čelu."

"Na moju žalost nisam mogao držati Danijev ritam, no drugo mjesto zaista je fantastičan rezultat. Nisam mnogo griješio, odvezao sam konzistentnu utrku i držao sam siguran razmak od Lorenza. Nakon kratkog slavlja uskačem u avion i sljedeći cilj je sve to još jednom ponoviti", poručio je Spies.

Iako je treće mjesto odličan rezultat čak i za vozača koji je slavio nakon sedam od sad već 11 odvezenih utrka to nije baš neka zadovoljština za Jorgea Lorenza: "Naravno da bih trebao biti zadovoljan, no svojom današnjom vožnjom jednostavno ne mogu biti. Nisam dobro niti startao niti se snašao na stazi - bilo je to kao na utrci u Maleziji. Dobro je što sam pokupio nešto bodova i u Misanu planiram povratak."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!