Automoto

Spies iznenađujuće najbolji

Matej Milanović • subota, 28.08.2010.
Spies iznenađujuće najbolji

Na kvalifikacijama Velike nagrade Indianapolisa Ben Spies je iznenađujuće postavio najbrže vrijeme i došao do prvog pole positiona u karijeri. Drugi je bio Lorenzo, a treći još jedan Amerikanac, Hayden. Tek je šesti bio Stoner, koji je zauzeo prvo mjesto na oba treninga.

Najbrži na oba treninga za Veliku nagradu Indianapolisa u MotoGP-u bio je Casey Stoner te se očekivalo da će ostvariti veliki rezultat i u kvalifikacijama. No, Australac ne samo da nije ponovio vrijeme sa drugog treninga, koje bi mu donijelo treće mjesto, nego je išao dvije desetinke sporije od toga i došao do slabog šestog mjesta.

Njegovi su se konkurenti pak poboljšali, a najviše se popravio Ben Spies. Amerikanac, koji je još prošle sezone vozio Superbike, odlično se snašao na stazi u Indianapolisu i sa vremenom od 1:40,105 dokopao se prvog pole positiona u karijeri.

Jorge Lorenzo došao je do svog najboljeg rezultata ovog vikenda, ali je ipak zaostao 22 stotinke za prvim mjestom. Bez obzira na to, vodeći u ukupnom poretku će se u utrci boriti za pobjedu i dodatno povećanje svoje prednosti.

Odličan dan domaćih momaka upotpunio je Nicky Hayden. Dok je njegov kolega na Ducatiju, Stoner, loše odradio kvalifikacije, Hayden je zaostao svega 11 stotinki za Lorenzom i prilikom da Amerikanci zauzmu prva dva mjesta.

Sjajan rezultat postigao je i Andrea Dovizioso. Posljednji od vozača koji su zaostali manje od pola sekunde, zauzeo je konačno četvrto mjesto. Tek je peti bio Dani Pedrosa. Vječiti konkurent za naslov, koji nikad nije dovoljno blizu, ponovno je bio daleko od borbe za najbolja mjesta.

Iza Stonera smjestio se Valentino Rossi, na sedmoj poziciji. Talijan je pao u drugom treningu i to je ponovio i u kvalifikacijama. To se dogodilo svega pet minuta prije isteka vremena, kada se pripremao da pokuša sa zadnjim krugovima ostvariti dobar rezultat i poboljšati plasman. Za prvim je zaostao čak devet desetinki.

U borbi za pobjedu bit će dobro poznata četvorka koja zadnjih godina vlada prvenstvom, a uz njih obavezno treba spomenuti domaće Spiesa i Haydena te Doviziosa. Talijan je već dvaput ove sezone bacio priliku da se bori za pobjedu, no prije ili kasnije moglo bi mu se posrećiti. Uz malo sreće za postolje bi se mogao boriti i treći Amerikanac, Colin Edwards, koji se obično preporodi kad vozi u SAD-u.

MotoGP, VN Indianapolis, Kvalifikacije:
1. B. Spies (SAD/Yamaha) 1:40,105 min
2. J. Lorenzo (ŠPA/Yamaha) +0,220 sek
3. N. Hayden (SAD/Ducati) +0,231 sek
4. A. Dovizioso (ITA/Honda) +0,454 sek
5. D. Pedrosa (ŠPA/Honda) +0,532 sek
6. C. Stoner (AUS/Ducati) +0,559 sek
7. V. Rossi (ITA/Yamaha) +0,900 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!