Automoto

Stoner najbrži na prvom treningu

Matej Milanović • petak, 27.08.2010.
Stoner najbrži na prvom treningu

Najbrži na prvom treningu Velike nagrade Indianapolisa u MotoGP-u bio je Casey Stoner. Australac je iza sebe ostavio vodećeg u ukupnom poretku, Jorgea Lorenza. Treću je poziciju zauzeo Nicky Hayden...

U Indianapolis je Casey Stoner došao s novim komponentama na svojem motoru i očigledno se odmah dobro snašao. Australac koji će dogodine voziti Hondu jedini je na prvom treningu sišao ispod minute i 41 sekunde. Iza njega plasirao se Jorge Lorenzo, koji je prvi izlazak na američku stazu odradio solidno i zaostao nešto manje od četvrtine sekunde za Stonerom.

Španjolac je sve bliže naslovu prvaka, a Indianapolis će biti dobra prilika da se njegovo vodstvo od 77 bodova dodatno poveća. Za očekivati je da će u preostala dva dana dodatno poboljšati svoja vremena i boriti se za pobjedu u utrci.

Ostali vozači su svi zaostali barem pola sekunde. Treću je poziciju zauzeo domaći vozač, Nicky Hayden. Amerikanac uvijek ostvaruje dobre rezultate na stazama u SAD-u, te bi, usprkos ne baš nezaboravnoj sezoni, mogao biti u borbi za postolje.

Na svega 16 stotinki od Haydena bio je Dani Pedrosa, koji još mora malo proraditi na motoru, ali je na dobrom putu da bude kompetitivan u nedjelju. Peto mjesto pripalo je Valentinu Rossiju. Doktor je zaostao više od sedam desetinki.

Šesto mjesto zauzeo je Colin Edwards, još jedan Amerikanac koji se preporodi u svojoj zemlji, a osmi je bio treći vozač iz SAD-a, Ben Spies. Između njih dvojice bio je Andrea Dovizioso, Pedrosin kolega u službenom Hondinom timu. To su ujedno svi vozači koji su zaostali manje od sekunde za vodećim Stonerom.

MotoGP, Indianapolis, Prvi trening:
1. C. Stoner (AUS/Ducati) 1:40,884 min
2. J. Lorenzo (ŠPA/Yamaha) +0,225 sek
3. N. Hayden (SAD/Ducati) +0,521 sek
4. D. Pedrosa (ŠPA/Honda) +0,537 sek
5. V. Rossi (ITA/Yamaha) +0,739 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!