Ostali sportovi

UFC 118: Vrhunske predstave Edgara i Couturea

Ratko Martinović • nedjelja, 29.08.2010.
UFC 118: Vrhunske predstave Edgara i Couturea

Edgar i Couture su noćas pokazali zašto su veliki borci i unatoč brojnim osporavanjima bez većih problema su svladali svoje protivnike na događaju koji se po prvi puta održao u Bostonu...

Frank Edgar je apsolutnom dominacijom u svih pet rundi zadržao pojas. B.J. Penn se na trenutke činio posve bespomoćan protiv nepredvidive taktike i velikog napretka nove legende lake kategorije. Edgar je prezentirao odlično hrvanje, dominaciju u parteru i vrlo nezgodne i nepredvidive udarce u stojci, a uz to i neprikosnovenu fizičku spremu što je sasvim dovoljno da se deklasira čak i veličinu kao Penna. Penn ne može osporiti ovaj poraz te će na svoju žalost duže vrijeme sačekati na novu prigodu osvajanja pojasa dok je Edgar saznao svog protivnika u slijedećoj obrani naslova u drugoj borbi ove večeri.

U dugo očekivanoj borbi MMA je potpuno porazio boks, te je Randy Couture bez ikakvih problema srušio, udarao a zatim i ugušio boksačku legendu Jamesa Toneya. Gotovo bez ikakve šanse za bilo čime Toney je iznova potvrdio da je jedino bitna predstava u oktogonu, a ne pričanje. Pitanje je da li uopće ima smisla njegov angažman ukoliko je nasuprot parteraš te ne sumnjamo da bi mu odličan protivnik u narednom meču bio Pat Barry. Couture u svojoj četrdeset i sedmoj godini izgleda izvrsno te bi mu jako dobro došla nova prilika za pojas, bilo u teškoj ili poluteškoj kategoriji.

U prvoj borbi smo još jednom vidjeli beskompromisnu prezentaciju mlađeg brata u obitelji, Natea Diaza, koji je do neprepoznatljivosti izmijenio osobni opis boksača Marcusa Davisa. S obzirom da je već u pet navrata osvajao nagrade za atraktivnost nije čudo da je još jednom pokazao agresivnost, dominaciju i želju za pobjedom. Prelazak u velter je za Diaza bio pun pogodak i uz još dvije pobjede ne bi bilo preveliko iznenađenje niti da dobije prigodu za naslov.

Zatim je uslijedio nastavak karijere bez poraza Graya Maynarda. Još smo jednom vidjeli da je hrvanje najjači element u MMA sportu jer domaći borac Kenny Florian jednostavno nije imao protuobranu. Maynard posve zasluženo ide na večerašnjeg pobjednika Franka Edgara kojem je uzgred rečeno nanio i jedini poraz. Nakon toga, u trećoj borbi smo vidjeli potpunu dominaciju i zasluženu pobjedu Demiana Maie nad svojim sunarodnjakom Mariom Mirandom koji nije uspio pokazati ništa od svog arsenala, a uz to je "visio" gotovo u svakom trenutku meča. Biti će zanimljivo vidjeti tko će biti Maien slijedeći protivnik.

Main Card:
LW POJAS Frank Edgar Vs. B.J. Penn - BODOVI (Jednoglasno)
HW Randy Couture Vs. James Toney - Gušenje 1R
MW Demian Maia Vs. Mario Miranda - BODOVI (Jednoglasno)
LW Kenny Florian Vs. Gray Maynard - BODOVI (Jednoglasno)
WW Nate Diaz Vs. Marcus Davis - Gušenje 3R

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!