Nogomet

Rakitić: "Euro nam ne smije pobjeći"

Antonija Pavlić • četvrtak, 02.09.2010.
Rakitić: "Euro nam ne smije pobjeći"
Foto: Kristijan Komarica

Veznjak Schalkea Ivan Rakitić za službenu je stranicu Fife govorio o hrvatskim šansama i nadanjima u kvalifikacijama za Euro 2012. te o neuspjehu odlaska u Južnoafričku Republiku ove godine...

Ivan Rakitić u prošlom je kvalifikacijskom ciklusu odigrao 10 utakmica, postigavši pritom i tri gola. Jedini u momčadi Slavena Bilića nije propustio niti jednu misiju, ali ipak nije mogao spriječiti Englesku i Ukrajinu da nam "ukradu" plasman na Svjetsko prvenstvo.

Za službenu se stranicu krovne svjetske nogometne organizacije još jednom prisjetio tog nemilog događaja te otkrio koliko na predstojećem Euru želi ispraviti "nepravdu". "Očekivanja su ogromna. Mnogo nam toga ostaje ispraviti, a samo trebamo zaboraviti pogreške koje smo napravili u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i stvari promijeniti na bolje. Imali smo solidan ždrijeb, ali u tim utakmicama sada moramo pobijediti, pobrinuti se da nam Euro ponovno ne pobjegne", rekao je.

Hoće li u prvom planu izbornika ostati i u novom ciklusu? "Izbor je na treneru, ali sigurno ću učiniti sve što je u mojoj moći da budem dijelom momčadi koja će se, nadamo se, plasirati u Poljsku i Ukrajinu."

Priliku za potvrdu velikih ambicija imat će već u sljedećih pet dana, prvo protiv Latvije u Rigi, a zatim pred punim Maksimirom kontra Grčke. "Moramo 'izbrusiti' sitnice koje u prošlim kvalifikacijama nisu štimale. Ne možemo si, primjerice, priuštiti još susreta poput onih s Ukrajinom (0:0, 2:2)", misli Raketa. "Uvjeren sam da imamo kvalitetu da na velikim turnirima budemo među onima koji vode glavnu riječ. Ako u svakom izlasku na teren damo 100 posto, bit ćemo u Poljskoj i Ukrajini."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!