Nogomet

Šušak: "Svaka se škola plaća"

Mihaela Bradovski • subota, 11.09.2010.
Šušak: "Svaka se škola plaća"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Gotovo bez ispaljenog metka pali su sinoć nogometaši Zagreba u pokušaju vraćanja igre i dojma sa samog početka sezone. Dan prije susreta Ivo Šušak najavio je imperativ pobjede, no dobre uvodne minute zamijenila je nemoć i beskrvnost. Split je s druge strane odigrao upravo onoliko koliko je trebalo da pobjednički krene iz metropole. Dojam je da se Splitovci oko toga i nisu previše namučili...

Osim njihova stratega i pristalica, sigurno je kako je i Ivan Katalinić ostao iznenađen izdanjem Pjesnika iz sedmog kola. Lakše nego što je i sama očekivala njegova je momčad stigla do sva tri boda, zaigravši na travnjaku Kranjčevićeve poput domaćina ne ostavljajući prostora Pjesnicima oko pronalaska svoje igre.

Ivo Šušak: "Split je bio bolji, zasluženo pobijedio. Ja sam sigurno promjenom rasporeda pogriješio u pripremi za ovu utakmicu. No to ne umanjuje čestitke za odličnu igru Splita, jer rezultati koje postižu nisu slučajni. Nama ostaje, meni osobno, da dobro proanaliziram koji je nama raspored najbolji i da se pripremimo za nastavak prvenstva."

"Mi smo ovdje došli po bodove, imamo momčad za to. Osim početka utakmice dominirali smo terenom, kontranapad je bio opasan, a pogodak je stigao u pravo vrijeme. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Na početku smo Zagrebu dali prostora, igrali smo bez prekršaja na sredini, ali kako je utakmica išla dalje osjećali smo da možemo i to smo i pokazali. Od početka sezone konstantno igramo dobro, a danas je utakmicu odlučilo to što smo bili konkretniji."

Zagrebaši su za Split pripremili posebnu formaciju, na klupi su završili igrači koji su u prijašnjim utakmicama biti standardni, pokušao je Šušak na više načina iznenaditi goste, no na kraju je odlučila taktika Splitovaca - ona najjednostavnija moguća.

"Taktika je bila temeljena samo na našoj igri. Imamo iskusne igrače koji su odlično pogođeni u dovođenju, i tako za svaku poziciju. Tako nemam 11 nego 15, 16 igrača i to je ono što nam treba za vrijeme koje predstoji, kada se sezona razmaše."

Ivo Šušak: "Mi možda možemo žaliti za stopostotnom šansom Krstanovića kod 0:1. Možda bi to nešto okrenulo, ali kada se gleda čitava utakmica svatko bi dao prednost Splitu na ovoj utakmici."

Najavivši formaciju 4-3-3 Zagrebov je strateg otkrio kako od svojih igrača traži više događanja na protivničkoj polovici nego na svojoj, no dogodilo se upravo suprotno. Jednako tako, Šušak je obećao kako će, stigne li eventualni neuspjeh, polovicu krivice preuzeti na sebe.

"Preuzimam i više od 50 posto krivice. Nakon starta od desetak minuta gdje smo bili rastrčani, kasnije u sredini nismo napravili niti jedan prekršaj, nismo imali duel igru što je Split imao i zbog toga su u sredini terena došli do većeg broja lopti i bili ozbiljnije organizirani. Ja sam probao prenijeti na igrače moju spoznaju o igračima Splita, no čini se da smo mislili da samo pasom, kada imamo loptu, možemo stvoriti priliku za pogodak. Bez oduzetih lopti u središnjici teško da se može stvoriti više situacija i zadominirati terenom."

Zbog trećeg žutog kartona "bijeli" su za gostovanje u Maksimiru izgubili Ivana Krstanovića, a jedina sreća po njih leži u tome da imaju ček devet dana za pripremu tog dvoboja. "Treba prespavati, proanalizirati sve, pa dobro razmisliti o novim promjenama. No svaka se škola plaća pa je sada plaćam i ja koji imam toliko godina."

Nogometaši Splita ovom su pobjedom prestigli zagrebaše, a u iduća dva kola očekuju ih nešto lakši izazovi - domaćinstvo Lokomotivi i odlazak u Pulu. S druge strane, Šuškovu momčad očekuje odlazak u Maksimir i domaći susret protiv Rijeke, a žele li nakon desetak kola razmišljati o borbi za ozbiljnije pozicije prije svega će morati poraditi na igri u Ulici pjesnika.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.09.2010. u 15:35
    tako je, poraz domacina ,)
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000711.09.2010. u 13:00
    uvod za večeras
    The_Killer_0007