Ostali sportovi

UFC Fight Night: Marquardt vs. Palhares

Ratko Martinović • utorak, 14.09.2010.
UFC Fight Night: Marquardt vs. Palhares

Sutrašnji događaj UFC organizacije održava se u Austinu, Texas, i kao i uvijek donosi nam zanimljive borbe koje su ovog puta pod međunarodnim štihom. Hoće li biti izravnog prijenosa, još nije poznato.

Ovakav rang događaja donosi nam većinom mlađe i nedokazane borce uz poznata imena s nastupima nakon ozljede, niza poraza ili promjene kategorije. Gledajući mečeve dojam je da sutra ipak neće biti tako. Glavna borba večeri donosi okršaj jednog od najboljih članova srednje divizije Natea Marquardta i Brazilca u nemilosti Rousimara Palharaesa.

Marquardt je prošlu borbu, ako promatramo iz tadašnje perspektive, okončao iznenađujućim porazom od Sonnena, dok je Palharaes suspendiran na tri mjeseca zbog nesportskog ponašanja prilikom izvlačenja poluge svom protivniku (nije puštao ruku unatoč tapkanju i prekidu suca). Dok je Brazilac jedan od poznatijih BJJ majstora, Amerikanac je potkovan i udarački i u parteru te će biti interesantno vidjeti njihovu borbu.

Ostale borbe će pokazati odlične sposobnosti Meksikanca Escudera koji ide na veliku brazilsku nadu, neporaženog Charlesa Oliveiru, Jim Miller u velikom naletu ide na još jednog u nizu Brazilaca ovog eventa, Gleisona Tibaua, koji posjeduje slične karakteristike, dok Britanac Pearson nakon tri početne UFC pobjede ide na BJJ specijalista Colea Millera.

Nama je puno zanimljiviji UFC 119 koji se održava za nepuna dva tjedna gdje će naš Mirko Filipović imati najteži okršaj u dosadašnjoj UFC karijeri, dvostrukog bivšeg prvaka Franka Mira. Napetost raste iz dana u dan, trash talk podgrijava atmosferu i bit će interesantno vidjeti sraz vrhunskog udarača i vrhunskog parteraša. Filipović naporno trenira i ukoliko pobijedi, čeka ga izdašna nagrada u vidu još jačeg imena i titule prvog izazivača.

Main Card (četvrtak, rani noćni sati):
MW Nate Marquardt (29-9-2) Vs. Rousimar Palhares (11-2)
LW Efrain Escudero (13-1) Vs. Charles Oliveira (13-0)
LW Jim Miller (17-2) Vs. Gleison Tibau (21-6)
LW Ross Pearson (11-3) Vs. Cole Miller (16-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!