Nogomet

Barcelona furiozna u preokretu

Nikola Vlahović • utorak, 14.09.2010.
Barcelona furiozna u preokretu
Foto: UEFA

U skupini D Lige prvaka Barcelona je došla do uvjerljive pobjede nad Panathinaikosom. Međutim, Grci su poveli, ali Barcelona je brzo preokrenula utakmicu u svoju korist. Rubin Kazan je imao bod sve do pred kraj utakmice, ali je onda Kopenhagen došao do gola vrijednog tri boda.

Barcelona - Panathinaikos 5:1
(Messi 22', 45', Villa 33', Pedro 78', Dani Alves 93'/Govou 20')

Nakon što su u Primeri zabilježili poraz od Herculesa, igrači Barcelone tražili su iskupljenje protiv Panathinaikosa. Međutim, gosti iz Grčke poveli su u 20. minuti golom Sidneyja Govoua. Ipak, Katalonci su odmah uzvratili te su nakon dvije minute poravnali rezultat, a Tzorvasa je matirao Lionel Messi. Asistent kod pogotka bio je Xavi. Ubrzo je Barca potpuno preokrenula rezultat i u 33. minuti je imala prednost od 2:1. A domaće navijače obradovao je novi napadač David Villa. Prije odlaska na odmor, Barcelona je u mrežu gostiju pospremila i treću loptu. Nakon lijepe kombinacije sa Pedrom, svoj drugi gol na utakmici postigao je Messi.

Žestoko je Barcelona krenula u drugo poluvrijeme te je sakrila loptu i igrači Panathinaikosa nikako nisu uspjeli odigrati nekoliko dodavanja. Onda je u 55. minuti Messi izborio jedanaesterac te je odlučio sam izvesti najstrožu kaznu. Argentinac je mlako pucao te mu je Tzorvas obranio penal. Ipak, u 78. minuti Barcelona je došla do novog pogotka kojeg je zabio Pedro. U sudačkoj nadoknadi Barca je postigla i peti gol kojeg je postigao Dani Alves. Barcelona je u potpunosti nadigrala goste iz Grčke i sasvim zasluženo došla do uvjerljive pobjede na otvaranju Lige prvaka.


FC Kopenhagen - Rubin Kazan 1:0
(Dame N'Doye 87')

Rubin Kazan je u Dansku otputovao s namjerom da na otvaranju Lige prvaka upiše tri boda, međutim, nakon prvog poluvremena mreže se nisu tresle. U sastavu Kazana od prve minute našla su se dva velika ovoljetna pojačanja Martins i Carlos Eduardo. Kazan je imao više loptu u svojim nogama, ali svoju nadmoć nisu uspjeli okruniti pogotkom.

Igrači Kazana puno su bolje otvorili drugo poluvrijeme, međutim, prilike su redom propuštali Murawski i Noboa. Kopenhagen je zaprijetio u 56. minuti, ali udarac Kvista Jorgensena nije završio u gostujućem golu. Danci su sredinom drugog poluvremena preuzeli igru u svoje ruke te su imali veći posjed lopte, a u 87. minuti su uspjeli svladati vratara gostiju. Radost domaćim navijačima donio je Dame N'Doye, koji je glavom zabio za veliko slavlje na stadionu Parken.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Barcelona5:1Panathinaikos
København1:0Rubin Kazan
1Barcelona 614:3+1114
2København 67:5+210
3Rubin Kazan 62:4-26
4Panathinaikos 62:13-112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000715.09.2010. u 14:35
    Kopenhagen prolazi skupinu
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 10:00
    nisu smjeli Grci dati gol, time su samo razje.. Barcu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 09:42
    jako dobra utakmica barce.. sad triba dobiti atletico idući vikend u gostima za potvrdu povratka na pobjedničke staze..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 01:31
    gol Barce za 3:1 tako jednostavan kao prepisan iz udžbenika,2 dupla pasa i gol
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 01:04
    Haha ma Guns je pojeo fekalije. :) Ove godine kao najglavnije kandidate za osvojit LP smatram Barcelonu i Chelsea, momcadi su uigrane, s odlicnim trenerima i odlicno nadogradene u prijelaznom roku. Barca je primjer kako treba planski trgovati i nadograđivati dobitan sistem igre, mnogi bi se mogli... [više na forumu]
    Obrisan korisnik