Nogomet

Manchester Unitedu samo bod

Nikola Vlahović • utorak, 14.09.2010.
Manchester Unitedu samo bod
Foto: Dejan Popek

Na otvaranju Lige prvaka u skupini C Valencia je došla do visoke pobjede nad Bursasporom, dok je Manchester United razočarao svoje navijače odigravši tek 0:0 s prvoligašem iz Škotske.

Bursaspor - Valencia 0:4
(Tino Costa 16', Aritz Aduriz 41', Pablo Hernandez 68', Roberto Soldado 76')

Debitant u Ligi prvaka, Bursaspor, nije baš dobro krenuo u svoju prvu utakmicu u najelitnijem klupskom natjecanju. Naime, Valencia je došla u vodstvo u 16. minuti, a domaćeg vratara matirao je Tino Costa. Četiri minute prije kraja prvog poluvremena Valencia je povećala svoju prednost, a strijelac je bio Aritz Aduriz.

Šišmiši su utakmicu riješili u prvom poluvremenu te su mirno odigrali drugo poluvrijeme. Domaćini su pokušavali smanjiti rezultat, ali to im nije uspijevalo te su u 68. minuti primili i treći gol. Navijače na stadionu Ataturk utišao je Pablo Hernandez. Međutim, Valencia tu nije stala te je u 76. minuti došla i do četvrtog gola, a u ljestvicu strijelaca upisao se Roberto Soldado, pojačanje koje je stiglo iz Getafea. Valencia je dobro krenula u Ligu prvaka te je zasluženo "razmontirala" Bursaspor.


Manchester United - Rangers 0:0

Glasgow Rangers našeg Nikice Jelavića gostovao je kod favoriziranog Manchester Uniteda. Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Crvenih vragova, međutim, gosti iz Škotske uspjeli su se oduprijeti svim napadima domaćina. Manchester United je u prvom dijelu utakmice uputio šest udaraca prema vratima McGregora, dok je Glasgow Rangers samo dva puta pucao prema Kuszczaku.

Škotski prvoligaš igrao je dosta zatvoreno samo s jednim napadačem i zgusnutim veznim redom te je tako zaustavljao sve napade Manchester Uniteda. Alex Ferguson je u 60. minuti zbog ozljede iz igre izvadio Valenciju, a na teren je poslao Giggsa. Manchester United je dominirao i stvarao prilike, međutim, nije uspio poslati loptu u gostujući gol te s ovim rezultatom zadovoljniji mogu biti suigrači našeg Nikice Jelavića.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Manchester United0:0FC Rangers
Bursaspor0:4Valencia
1Manchester United 67:1+614
2Valencia 615:4+1111
3FC Rangers 63:6-36
4Bursaspor 62:16-141

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000715.09.2010. u 14:33
    ovaj bursaspor je gori od partizana
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 09:27
    stroju koji se zove manchester je izgleda ponestalo kompresije a uspon je tek počeo...bojim se da valenciju nečemo gledati ove sezone...sretno mu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2010. u 23:50
    e, tak je to kad ga Rooney zabija izvan terena, ne može onda na tekmama
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2010. u 23:45
    rangers se branio i obranio. šteta za valenciu jer zbog ove ozljede će malo duže izbivat s terena. bar je tako gadno izgledala na prvi pogled.
    Obrisan korisnik