Nogomet

Izostali bodovi s gostovanja

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 27.09.2010.
Izostali bodovi s gostovanja
Foto: Davor Sajko

Igrači s Korane u prvih su devet kola pokazali da njihova igra stalno oscilira, a pokazali su i kako ne znaju za neodlučen ishod, pa imaju samo pobjede ili poraze. Na žalost Igora Pamića i svih navijača Karlovca, za sada prevladavaju porazi.

Karlovac je nakon devet odigranih kola u domaćem prvenstvu ostvario četiri pobjede i pet poraza. Momčad s Korane u tom je razdoblju postigla devet golova, a isto toliko ih je primio i vratar Sunara. Možemo slobodno reći da Karlovac ove sezone igra promjenjivo, a posebno loše Pamićeva momčad prolazi u gostima. Naime, Karlovac u gostima do sada nije osvojio niti jedan bod.

KARLOVAC KOD KUĆE

Karlovac - Inter Zaprešić 3:0

Karlovac - Split 1:0

Karlovac - Rijeka 0:1

Karlovac - Hrvatski dragovoljac 2:0

Karlovac - Slaven Belupo 1:0

Iako Igor Pamić uporno ponavlja da je njegova momčad bolja nego što je bila prošle sezone, to se za sada ne može reći, jer današnji Karlovac ne izgleda tako sigurno i uigrano kao prošlogodišnja momčad. Mnogo je razloga zbog čega je to tako, a jedan od njih je i taj što se momčad dugo slagala i pojedini igrači nisu prošli pripreme. Svakako je jedan od razloga i prodaja trojice ključnih igrača iz prošle sezone, a onda i odlazak Barića, koji je preselio u Belgiju te Nike Tokića, koji je otišao u Šibenik, a to su dvojica igrača na koje je Pamić ozbiljno računao u ovoj sezoni.

Međutim, Karlovac jednostavno mora prodavati igrače da bi mogao preživjeti sezonu i realno je očekivati da će u svakom prijelaznom roku netko od najboljih igrača napustiti Karlovac, a onda Pamić ponovno ima težak zadatak, pronaći kvalitetnog igrača za kojeg ne treba platiti odštetu i uklopiti ga u momčad.

Ako bacimo pogled na igrače koji se nalaze u svlačionici Karlovca, onda vidimo da tu ima nekoliko odličnih igrača. Čelnici kluba napravili su dobar posao ovo ljeto kad su doveli Marija Tičinovića iz Hajduka, zatim Edina Husića, Kenana Čejvanovića i na kraju Karla Primorca. Razlog zašto Karlovac ove sezone nije donio niti jedan bod s gostovanja leži i u činjenici da im je nedostajao pravi napadač.

Više je puta Pamić isticao da mu treba igrač koji će ponuđene prilike pospremiti u suparnički gol i dobio ga je u Karlu Primorcu. Međutim, problem je u tome što se bivši napadač Osijeka i Dinama tek nedavno priključio momčadi i što je ovo ljeto bio u potrazi za inozemnim angažmanom pa nije prošao pripreme sa niti jednim klubom. Već u utakmici protiv Cibalije, Primorac je pokazao da će biti pojačanje za Karlovac, međutim, možda bi njegovo pravo lice mogli vidjeti tek u drugom dijelu sezone, kada odradi prave pripreme pod vodstvom Igora Pamića.

KARLOVAC U GOSTIMA

Zadar - Karlovac 2:0

Dinamo - Karlovac 4:2

Varaždin - Karlovac 1:0

Cibalia - Karlovac 1:0

Drugi igrač koji bi trebao biti od velike koristi Karlovcu je stoper Kenan Čejvanović. U Rijeku je došao kao veliki potencijal pred kojim je bogata karijera, međutim, na Kantridi nije uspio ostaviti dublji trag te je na početku ove sezone, na inzistiranje Igora Pamića, prešao u Karlovac. Branič se nada da će u Karlovcu "oživjeti" svoju karijeru i tako napraviti neki novi transfer. Što se tiče ostalih igrača koji su ovo ljeto došli na stadion pokraj Korane, najviše su do sada pokazali Edin Husić i Viktor Špišić, a Ante Batarelo je pokazao da i za njega ima mjesta u početnoj postavi.

Ta su trojica igrača prošli kompletne pripreme u dresu Karlovca ovo ljeto pa stoga i ne čudi što su postali nositelji igre. Nema sumnje da bi Karlovac zasigurno imao i koji bod više nakon devet odigranih kola da su se Čejvanović i Primorac ranije priključili momčadi. Karlovac ima igrače koji mogu iznenaditi svakoga u prvenstvu, ali isto tako mogu zakazati kada se to od njih najmanje očekuje.

Ipak, treba priznati da Karlovac ove sezone u gostima igra uglavnom na bod. Iako su u Vinkovcima bili blizu toga da osvoje bod, na kraju nisu imali sreće te su se kući vratili praznih ruku. Međutim, Pamić mora promijeniti takav pristup, jer ako želi bod(ove) njegova momčad mora igrati, mora tražiti put do suparničkog gola, a ne samo misliti kako se obraniti. Karlovac ima momčad koja može izboriti ostanak u Ligi 12, međutim, moraju igrati i moraju osvajati bodove i van Karlovca, jer ako ne bude bodova sa strane onda će se Karlovac za prvoligaški život boriti do samog kraja.

Pamićeva momčad trenutno se nalazi na desetom mjestu sa osvojenih 12 bodova i samo ih jedan bod dijeli od crvene zone, a "preporođeni" Inter ima isto toliko bodova. Još je rano donositi neke velike zaključke tko će ostati, a tko će ispasti iz društva najboljih, međutim, sezona će biti naporna i velika će gužva biti u borbi za ostanak i svaki bod će biti itekako važan.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2010. u 12:00
    samo neznam u koju mrezu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2010. u 10:18
    Samo da primorac upozna ekipu i dode na radnu temperaturu onda ce padat golovi
    Obrisan korisnik