Nogomet

City i Juventus podijelili bodove

Matej Milanović • četvrtak, 30.09.2010.
City i Juventus podijelili bodove
Foto: EPA

U drugom kolu Europske lige u nogometu Manchester City i Juventus podijelili su bodove. Sporting je potpuno razbio Levskog upisavši najveću pobjedu večeri, 5:0, a izjednačeno je završilo u Madridu gdje su se susreli Atletico i Bayer...

Skupina A

Lech Poznan - Salzburg 2:0
(47' Arboleda, 80' Peszko)

Nakon velikog rezultata ostvarenog protiv Juventusa u prvom kolu, Lech iz Poznana uspio je doći i do prve pobjede i ostati u igri za prolaz kruga. Prilika je u prvom poluvremenu bilo s obje strane, ali na odmor se otišlo bez pogodaka. Vodstvo je Poljacima donio Arboleda na samom početku nastavka.

Salzburg je potom pokušao u više navrata doći do izjednačenja. Mreža se u konačnici zatresla još jedanput, ali se ponovno radilo o onoj austrijskoj. Gol za 2:0 i veliku pobjedu Lecha zabio je Peszko deset minuta prije kraja dvoboja.

Manchester City - Juventus 1:1
(37'Johnson/11' Iaquinta)

U Manchesteru se igrao okršaj divova skupine A. No, dok je City u utakmicu ušao s tri boda, Juventus je ušao sa samo jednim bodom što je značilo da mora loviti pobjedu. U prvom djelu prilike je stvarao City, ali prvi gol je zabio Iaquinta nakon samo 11 minuta igre.

Domaći su nakon mnogo prilika napokon izjednačili u 37. minuti preko Johnsona. Do kraja dvoboja sa obje strane se tražila pobjeda, ali se i gledalo da se ne primi gol, što je u konačnici prevladalo te je došlo do podjele bodova.

Skupina B

Rosenborg - Aris 2:1
(37' Moldskred, 68' Prica/43' Ruiz)

Rosenborg je u prvom kolu ostao bez bodova te je prve morao tražiti u susretu s Arisom, koji je otvorio pobjedom. Bolje je krenuo domaći sastav koji je u 37. minuti uspio i povesti golom Moldskreda. No, slavlje je bilo kratkog daha. Već pet minuta kasnije Ruiz je poravnao.

U nastavku prilika nije bilo puno, ali bilo ih je dovoljno da Prica još jednom dovede u vodstvo Norvežane i donese im prva tri boda u ovogodišnjoj skupini Europske lige.

Atletico Madrid - Bayer Leverkusen 1:1
(51' Simao/39' Derdiyok)

Atletico Madrid iznenađujuće je ostao bez bodova u prvom kolu protiv Arisa te je na svom terenu protiv Bayera tražio iskupljenje. Međutim, terenom su dominirali igrači iz Leverkusena koji su svoju terensku nadmoć pretvorili u gol pred sam kraj prvog dijela preko Derdiyoka.

Ipak, svega šest minuta nakon početka drugog poluvremena Simao je uspio izjednačiti. Bayer je u ostatku utakmice stvorio još nekoliko prilika, ali se na kraju morao zadovoljiti bodom na teškom gostovanju u Madridu.

Skupina C

Gent - Lille 1:1
(5' De Smet/21' Frau)

I Gent i Lille natjecanje su otvorili porazima, tako da je za oba sastava postojao imperativ pobjede. Domaći su već nakon pet minuta uspjeli razveseliti svoje navijače golom De Smeta, no svega petnaestak minuta kasnije Frau je poravnao na 1:1.

U nastavku utakmice Francuzi su bili opasniji, ali nisu uspjeli osigurati pobjedu te su u konačnici Gent i Lille podijelili bodove, što ne služi previše niti jednima, niti drugima.

Sporting Lisabon - Levski Sofia 5:0
(30' Daniel Carrico, 43' Maniche, 53' Diogo Salomao, 61' Helder Postiga, 79' Fernandez)

Sporting je jedini slavio bez ikakvih problema i to u susretu dvije momčadi koje su natjecanje otvorile pobjedom. Portugalcima je trebalo 30 minuta da probiju protivničku obranu, no nakon toga bilo je sve jednostavno. Daniel Carrico zabio je prvi, a već prije odlaska na odmor u strijelce se upisao i Maniche.

U nastavku su probleme Levskog iz Sofie dodatno produbili Diogo Salomao, Helder Postiga i Fernandez golovima za konačnih 5:0 i stopostotan učinak Portugalaca nakon dva kola.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Lech Poznań2:0Salzburg
Manchester City1:1Juventus
1Manchester City 611:6+511
2Lech Poznań 611:8+311
3Juventus 67:706
4Salzburg 61:9-82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 00:17
    Neznam ni ja. pepe je bolji od njega a postoji jos bolje rijesnje....Marchisio je prije igrao nekoliko puta na ljevom krilu a sada igra u sredini....bolje bi bilo da on ide lijevo a mello i aquilani u sredini
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 23:59
    i još jednom se pitam kog vraga Jorge Martinez radi u Juveu... i to za 12m eura...
    Obrisan korisnik