Automoto

Dovizioso prvi put s polea

Matej Milanović • subota, 02.10.2010.
Dovizioso prvi put s polea
Foto: EPA

Prvi put u MotoGP karijeri Talijan Andrea Dovizioso u utrku će krenuti s prve pozicije, što je ostvario u japanskom Motegiju. Iza njega je odličan drugi bio Rossi, treće mjesto je pripalo Stoneru, a samo četvrti bio je lider prvenstva Lorenzo...

Najbolji u kvalifikacijama za Veliku nagradu Japana bio je Andrea Dovizioso. Talijan je prvi put u karijeri uspio upisati najbrže vrijeme na kvalifikacijama otkad vozi MotoGP. Dovizioso je stazu u Motegiju odradio samo tisućinku iznad vremena od minute i 47 sekundi.

Drugo vrijeme dana pripalo je još jednom Talijanu, Valentinu Rossiju. Doktor je bio pet stotinki sporiji od sunarodnjaka i time se prvi put od svibnja vratio u prvi red za start utrke. Prvi red zatvorio je Casey Stoner. Australac je zaostao desetinku za prvim mjestom te će iz odlične pozicije krenuti u utrku u kojoj bi mogao ciljati pobjedu.

Jorge Lorenzo, pak, po prvi put u sezoni nije uspio ući među tri najbolja na kvalifikacijama. Time se nastavlja lagani pad u formi Španjolca, kojem ide na ruku što njegov jedini konkurent u borbi za naslov, Dani Pedrosa, neće moći nastupiti u Japanu zbog ozljede zarađene na treningu.

Amerikanci Colin Edwards i Ben Spies uzeli su preostala dva mjesta u drugom redu, a sedmo mjesto zauzeo je Randy de Puniet, usprkos tome što je dvaput pao u tijeku dana. Razočarao je Nicky Hayden, koji se morao zadovoljiti 11. mjestom.

MotoGP, VN Japana, Motegi, Kvalifikacije:
1. A. Dovizioso (ITA/Honda) 1:47,001 min
2. V. Rossi (ITA/Yamaha) +0,054 sek
3. C. Stoner (AUS/Ducati) +0,104 sek
4. J. Lorenzo (ŠPA/Yamaha) +0,205 sek
5. C. Edwards (SAD/Yamaha) +0,463 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!