Automoto

Lorenzo: "Valentino nije bio pošten"

Matej Milanović • nedjelja, 03.10.2010.
Lorenzo: "Valentino nije bio pošten"
Foto: EPA

Nakon Velike nagrade Japana u MotoGP-u, Jorge Lorenzo je bio razočaran ponašanjem Valentina Rossija tijekom borbe za treće mjesto. Sam Rossi je zadovoljan povratkom na postolje, a Stoner je priznao da je imao dosta sreće u podešavanju motora.

Casey Stoner je nakon pobjede u Motegiju priznao da je imao dosta sreće jer je pravo podešenje motora pronašao slučajno i to pred samu utrku: "Ova staza je jako naporna za prednji dio motora, tako da je trebalo motor učiniti stabilnijim. Vikend nije krenuo dobro što se toga tiče, bilo je puno problema s gumama i s kočenjem. Stalno smo se pokušavali poboljšati, ali i kada nam je uspijevalo pogoršavala se situacija sa zadnjom gumom. Zbog toga motor nije imao grip. Stvari su išle katastrofalno tako da smo pokušali naći neku zlatnu sredinu i čini se da smo uspjeli. Naime, pred warm-up nešto smo mijenjali, ali situacija se nije poboljšala te smo se vratili na postavke iz kvalifikacija uz par novih promjena te smo uz dosta sreće pogodili. Ovo je velika pobjeda i jako je teško izborena jer se Dovizioso borio do samog kraja."

Andrea Dovizioso je i sam bio iznenađen Stonerovom brzinom, iako je u konačnici bio zadovoljan drugim mjestom: "Ne znam što je Casey napravio danas jer je njegova brzina bila fantastična. Išao sam na svom maksimumu, ali nisam bio niti u prilici da ga prijeđem. Želio sam pobjedu, ali stvarno sam sretan ovim drugim mjestom."

Još je sretniji od sunarodnjaka bio Valentino Rossi, koji je bio jako zadovoljan bitkom koju je vodio s timskim kolegom Jorgeom Lorenzom, a još ga je više usrećio povratak na postolje: "Važno mi je što sam se vratio na postolje, a uz to utrka je bila jako zabavna. Nažalost, na početku utrke Jorge me pretekao, promašili smo jedan zavoj i izgubili vrijeme te sam izgubio kontakt s Caseyjem i Andreom. Kad sam napokon stigao blizu, bio sam umoran i motor mi je previše proklizavao. Tada se vratio Jorge, koji je bio brži od mene te smo započeli borbu za treće mjesto. Uživao sam u tome i moram i njemu čestitati."

Lorenzo je pak bio nezadovoljan, jer smatra da Rossi nije bio pošten u nekim trenucima u borbi koja je odlučivala o trećem mjestu na postolju: "Ovo je bila velika bitka između mene i Valentina. Moram priznati da u nekim dijelovima nije bio previše pošten. Obojica smo bili na granici, ali on je pretjerao i izgurao me sa staze."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2010. u 21:14
    a buci buci bu šta nisi ti njega onda
    Obrisan korisnik