Automoto

Stoneru druga zaredom

Lovro Štrbinić • nedjelja, 03.10.2010.
Stoneru druga zaredom
Foto: EPA

Nakon što je prvu ovosezonsku pobjedu proslavio prije dva tjedna u Aragonu, već u sljedećoj utrci Casey Stoner je došao i do druge. Iza njega se na postolju se smjestio Dovizioso, te nakon velike borbe i Valentino Rossi.

Utrka u Motegiju donijela je dominaciju Stonera od samog starta utrke kada se probio s trećeg mjesta na prvu poziciju. Andrea Dovizioso, najbrži u kvalifikacijama, našao se nakon par zavoja na drugom mjestu, te je kroz cijelu utrku držao tu poziciju, ne uspijevajući se se dovoljno približiti vodećem Australcu kako bi se upustio u izravni dvoboj na stazi. Međutim, iza vodećeg dvojca bilo je dosta vatreno u borbi za najniže mjesto na pobjedničkom postolju.

Nakon prvog zavoja Lorenzo je uspio uz manje poteškoće preteći Rossija, koji je tako s drugog mjesta na startu vrlo brzo pao na četvrto. No, nakon odvoženih šest krugova Lorenzo s nije uspio dovoljno odvojiti i Talijan to koristi, te se u tom krugu probija na treću poziciju.

Naravno, nije bilo to sve od ovog dvojca iz Yamahe. U 17. krugu Lorenzo opet uspijeva za trenutak proći Rossija, ali ovaj iskusnim potezom u izlasku iz zavoja vraća pozicija. Nakon toga ponovno se situacija malo primirila, ali dva kruga prije kraja utrke vjerojatno je počelo preznojavanje među vodećim ljudima Yamahe. Nekoliko zavoja trajala je bespoštedna borba spomenutog dvojca, bilo je tu i dodira, ali ni u jednom trenu nije bilo popuštanja. Lorenzo je nekoliko zavoja uspio provesti na prvom mjestu, ali tada se s unutarnje strane Rossi ponovno vraća na treću poziciju, na kojoj je i ostao do kraja utrke.

Iza leđa vodećeg kvarteta vrlo brzo se stvorila velika razlika u odnosu na ostatak karavane. I ovaj put je, kao i u nekoliko navrata ove sezone, Colin Edwards bio najbrži od ostatka vozača, te je ubilježio peto mjesto na kraju utrke.

Bilo je i nekoliko izlijetanja, ali ne i padova. Tako su malo šire putanje u jednom navratu odvozili Spies i Hayden, a nekoliko krugova prije kraja odustati je morao Capirossi, ujedno jedini vozač koji nije došao do cilja.

VN Japana, utrka:
1. C. Stoner (Aus/Ducati) - 43:12,266 min
2. A. Dovizioso (Ita/Honda) + 3,868 sek
3. V. Rossi (Ita/Yamaha) + 5,707 sek
4. J. Lorenzo (Špa/Yamaha) + 6,221 sek
5. C. Edwards (SAD/Yamaha) + 27,092 sek
6. M. Simoncelli (Ita/Honda) + 30,021 sek
7. A. Bautista (Špa/Suzuki) + 31,826 sek
8. B. Spies (SAD/Yamaha) + 35,572 sek
9. R. de Puniet (Fra/Honda) + 47,564 sek
10. H. Aoyama (Jap/Honda) + 49,598 sek
11. M. Melandri (Ita/Honda) + 49,999 sek
12. N. Hayden (SAD/Ducati) + 50,073 sek
13. H. Barbera (Špa/Ducati) + 51,422 sek
14. A. Espargaro (Špa/Ducati) + 52,843 sek
15. M. Kallio (Fin/Ducati) + 1:14,668 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!