Nogomet

Kranjčar: "Rezultati nisu slučajnost"

Mihaela Bradovski • subota, 09.10.2010.
Kranjčar: "Rezultati nisu slučajnost"
Foto: Bernard Jurišić

Pogotkom Mirka Vučinića Crna Gora stigla je do maksimalnog učinka u kvalifikacijama za Euro 2012. godine. Tri pobjede iz jednako toliko prilika i okretanje utakmici na Otoku u najboljem mogućem duhu...

Nakon pobjeda nad Walesom i Bugarskom, sastav Zlatka Kranjčara svladao je i reprezentaciju Švicarske. Odluka je pala u 67. minuti, a izbornik domaćih ocjenjuje kako je pobjeda mogla biti i uvjerljivija.

"Utakmica je bila odlična i neizvjesna. Švicarska je izuzetno jaka momčad, pa su se u našim redovima uz strijelca Vučinića istaknuli i vratar Božović te čitava posljednja linija. No da smo bili malo bolji u pasu i organiziraniji u polukontrama mogli smo komotnije slaviti."

Posebna zahvala otišla je na račun navijača. "Tribinama hvala na atmosferi. Osjećao sam kao da je na stadionu 50 tisuća navijača."

U skladu s ranijim izjavama u kojima je prvo mjesto "predao" Engleskoj, Kranjčar je zaključio: "Danas smo potvrdili da imamo kvalitetu i da prijašnja dva rezultata nisu slučajnosti. Sada smo favoriti za drugu poziciju. Igrači su prihvatili mogu viziju i želju i odrađuju to na najbolje načine."

Iako je borba za drugo mjesto crnogorska realnost, Kranjčar i ostatak kadra u Englesku ne misle otići tek tako. "Želja nam je da protiv Engleza prikažemo dobru igru i dođemo do dobrog rezultata. Idemo pokazati kvalitetu i profesionalnost, put u London nije put u shopping. Ovo je momčad koja ima prostora da iskoristi eventualne pogreške Engleza."

Izbornik Švicarske, Ottmar Hitzfeld ostao je razočaran načinom na koji je domaća selekcija stigla do pobjede. "Jako smo razočarani. Igrali smo dobro, imali nekoliko odličnih prilika, a na kraju je slavila Crna Gora sretnim pogotkom iz nemoguće situacije."

Trenutna situacija u skupini ne ide na ruku njegova sastava. "Crna Gora je sada u prednosti pred nama, ali moram napomenuti kako su oni dvije utakmice igrali pred vlastitim navijačima. Mi ćemo dati sve od sebe da nadoknadimo zaostatak."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.10.2010. u 14:04
    moram priznati da me Crna Gora ugodno iznenadila, 3 pobjede iz isto tolko utakmica bez primljenog gola je stvarno odličan rezultat
    Obrisan korisnik