Liga prvaka, skupina F, 3. kolo, 19.10.2010, 20:45 h
Marseille
Marseille 1:0 Žilina
Žilina

Marseille zadržao nadu u drugo mjesto

Josip Piršljin • utorak, 19.10.2010.
Marseille zadržao nadu u drugo mjesto
Foto: EPA

Pobjedom protiv slovačke Žiline, nogometaši Olympiquea iz Marseillea zadržali su nadu u osvajanje drugog mjesta u skupini F i prolazak u osminu finala.

OLYMPIQUE MARSEILLE - ŽILINA 1:0
(Diawara 48')

Na stadionu Vélodrome Marseille je večeras bio u lovu na prve bodove u ovosezonskoj Ligi prvaka protiv Žiline koja je također upisala dva poraza u prva dva kola skupine F. Pobjedom od 1:0, francuska momčad se približila Spartaku na tri boda razlike u borbi za drugo mjesto, a Žilina je s tri poraza ostala na posljednjoj poziciji.

Marseille je od prve minute krenuo vrlo ofenzivno prema vratima Martina Dúbravke. Didier Deschamps je postavio igru s tri napadača, no Brandao, André-Pierre Gignac i Mathieu Valbuena nisu bili previše uspješni u prvom poluvremenu. Premda su cijelo vrijeme pritiskali obranu Žiline i stvarali prilike, Dúbravka je sačuvao svoju mrežu i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme odlično je počelo za domaće. U 48. minuti Souleymane Diawara bio je najviši u šesnaestercu poslije kornera i doveo je Marseille u vodstvo od 1:0. Nakon vodećeg pogotka Francuzi su nastavili s napadima u namjeri da povećaju to svoje vodstvo.

Ipak, obrana Slovaka uspjela je izdržati do kraja dvoboja da ne primi novi gol, no njihovi napadači Momodou Ceesay i Tomaš Majtan nisu bili precizni u napadu. Olympique je na kraju slavio 1:0 i s tri boda odlazi na gostovanje u Slovačku u sljedećem kolu.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Spartak Moskva0:2Chelsea
Marseille1:0Žilina
1Chelsea 614:4+1015
2Marseille 612:3+912
3Spartak Moskva 67:10-39
4Žilina 63:19-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.10.2010. u 01:48
    Puno su izgubili u odlazku Ben Arfa i Njang... Ne mozeju nadigrati Zilinu kuci... Igraceju u Slovackoj za prolaz u EL i to je to.
    Obrisan korisnik