Nogomet

United minimalno do vrha

Ante Zovko • srijeda, 20.10.2010.
United minimalno do vrha
Foto: EPA

Na dan kada je Wayne Rooney potvrdio kako odlazi, Manchester United je bez velikih teškoća upisao svoju drugu minimalnu pobjedu u Ligi prvaka, ovaj put protiv Bursaspora. Na Ibroxu Glasgow Rangers i Valencia podijelili su bodove.

Manchester United - Bursaspor 1:0
(Nani 7')

Wayne Rooney je, čini se, već bivši u Manchester Unitedu. Ipak, i bez njega engleski doprvak nije imao mnogo poteškoća kako bi se domogao svoje druge pobjede u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Jedan pogodak u mreži Bursaspora znači da Englezi idu na vrh skupine.

U sedmoj minuti Nani je uzeo loptu na sredini turske polovice, sjurio se prema šesnaestercu i s dvadesetak metara ne pretjerano jakim udarcem poslao loptu u dalji kut vratara Ivankova.

Portugalac je opet ozbiljno zaprijetio u 72. Međutim akciju Rafaela i Fletchera okončao je udarcem ravno u Ivankova. Nani je uglavnom bio najveća prijetnja turskoj mreži u nesadržajnoj utakmici, a na kraju se mogao proslaviti i Hernandez.


Glasgow Rangers - Valencia 1:1
(Edu 34'/Edu 46'-a.g.)

Jedan gol i jedan autogol Edua odlučili su škotsko-španjolski obračun na Ibroxu. Takvim ishodom nezadovoljniji ipak može biti Rangers koji je u drugom dijelu promašio nekoliko izglednih prilika.

Prilika je u prvom poluvremenu bilo s obje strane, ali samo je jedna iskorištena, i to iz kornera. U 33. minuti Weiss je ubacio s lijeve strane, a Edu nebeski skače i zakucava loptu u Cesarovu mrežu.

Samo 44 sekunde u nastavku bile su potrebne Španjolcima da izjednače. Na Costin nabačaj iz slobodnog udarca skočio je strijelac Edu i lijepim udarcem pogodio vlastitu mrežu. Izjednačenje je probudilo Škote, pa su blizu bili Papac, Naismith i Foster, ali je rezultat ostao isti.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

FC Rangers1:1Valencia
Manchester United1:0Bursaspor
1Manchester United 67:1+614
2Valencia 615:4+1111
3FC Rangers 63:6-36
4Bursaspor 62:16-141

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!