Nogomet

Benfica svladala Lyon, Lovren strijelac

Lovro Štrbinić • utorak, 02.11.2010.
Benfica svladala Lyon, Lovren strijelac
Foto: EPA

U četvrtom kolu Lige prvaka francuski Lyon je stradao na gostovanju u Lisabonu. Igrači Benfice su uspjeli četiri puta zatresti mrežu protivnika i unatoč dekoncentriranoj završnici, koju je iskoristio i Lovren, došli do važnih bodova u borbi za prolazak dalje. U drugoj utakmici ove skupine Hapoel je na svom terenu uhvatio prvi bod odigravši utakmicu bez pogodaka sa Schalkeom.

BENFICA - LYON 4:3
(Kardec 20', Coentrao 32', 67', Garcia 42'/Gourcuff 75', Gomis 85', Lovren 90')

Utakmicu u koju su ušli s mišlju o pobjedi koja bi ih zadržala u borbi za drugi krug Lige prvaka nogometaši Benfice odradili su na priželjkivani način. Barem njen veći dio. U svom dvorištu svladali su Lyon, a mrežu gostiju načeo je udarcem glavom u 20. minuti Alan Kardec na asistenciju danas veoma raspoloženog Carlosa Martinsa. Ubrzo, nakon 12 minuta, vodstvo se udvostručilo, a ovaj put je dodavanje istog igrača koji je tu ulogu imao i kod prvog pogotka iskoristio Coentrao. Međutim, tu Martins nije stao s asistencijama i već u 42. minuti postaje trostruki asistent, a novi strijelac je Garcia. Tako je furiozno prvo poluvrijeme omogućilo igračima Benfice miran i zadovoljan odlazak na predah s vodstvom 3:0.

U drugom poluvremenu se ponovno prvi u listu strijelaca upisuju domaći igrači, a ovaj put svoj drugi pogodak danas postiže Coentrao. Vjerojatno već i pogađate da je asistent bio Carlos Martins. Ipak, nakon toga igrači Benfice su se malo opustili, a gosti iz Francuske su htjeli barem umanjiti ovaj poraz. Rezultat toga su čak tri pogotka u mreži domaćina, a prvi od njih postiže Gourcuff u 75. minuti. Nakon toga kakvu takvu nadu gostima vraća Gomis, koji je bio i asistent kod prvog pogotka Lavova. Bilo je to pet minuta prije kraja, a u posljednjoj minuti utakmice za dodatno smanjenje vodstva pobrinuo se hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji glavom matira domaćeg vratara i postavlja konačni rezultat 4:3. Također, Lovren se u ovoj utakmici osim u listu strijelaca upisao i među igrače koji su zaradili žuti karton.


HAPOEL TEL AVIV - SCHALKE 0:0

Za razliku od druge utakmice u ovoj skupini sraz u Izraelu gledateljima nije ponudio uživanje u pogocima. Štoviše, mreže se nisu tresle i domaćini su uspjeli doći do svog prvog boda u Ligi prvaka. Igrači Hapoela čak su imali i terensku inicijativu i više udaraca na gol protivnika.

U redovima Schalke u početnoj postavi našao se Ivan Rakitić. Na terenu se zadržao 74 minute, a sudac ga je upisao u knjižicu igrača koji su dobili žuti karton.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Hapoel Tel-Aviv0:0Schalke 04
Benfica4:3Lyon
1Schalke 04 610:3+713
2Lyon 611:10+110
3Benfica 67:12-56
4Hapoel Tel-Aviv 67:10-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Yurraz03.11.2010. u 02:18
    Lovren zabio, ali i predao loptu za drugi gol Benfice, velika i glupa greska... Potencijal veliki, treba mu iskustva i samopouzdanja, mogao bi bit nositelj reprezentacije
    Yurraz
  • Obrisan korisnik03.11.2010. u 00:34
    baš mi je drago za Benficu - ali još više za moje prijatelje Portugalce, zemlja i ljudi koji su me oduševili!
    Obrisan korisnik