Nogomet

Valencia i United uvjerljivi

Josip Piršljin • utorak, 02.11.2010.
Valencia i United uvjerljivi
Foto: EPA

U četvrtom kolu skupine C, Valencia i Manchester United upisali su pobjede protiv Rangersa i Bursaspora istovjetnim rezultatom od 3:0. Manchester i dalje drži prvo mjesto, dok je Valencia preskočila Rangers na drugoj poziciji.

BURSASPOR - MANCHESTER UNITED 0:3
(Fletcher 48', Obertan 73', Bebe 77')

Manchester je na teško gostovanje u Tursku otišao bez nekolicine važnih igrača, uključujući i Waynea Rooneyja. Ipak, Crveni vragovi su iz Burse pobjedom od 3:0 odnijeli sva tri boda čime su se učvrstili na prvom mjestu skupine C.

U prvom dijelu nije bilo pogodaka niti na jednoj strani. Obje ekipe su igrale čvrsto, a nešto konkretniji u napadu bili su nogometaši Manchestera Uniteda. Bursaspor je debitant u ovom natjecanju, no protiv trostrukih prvaka Europe dobro su se držali samo prvih 45 minuta.

Manchester do prednosti ipak dolazi početkom nastavka. U 48. minuti na asistenciju Michaela Carricka, za 0:1 zabija Darren Fletcher. Do povećanja vodstva gosti dolaze u 73. minuti preko Gabriela Obertana. Konačnih 0:3 pogotkom u 77. minuti postavlja Portugalac Bebe.

VALENCIA - RANGERS 3:0
(Soldado 33', 71', Costa 90')

Valenciji je u ovoj utakmici trebala pobjeda kako bi na tablici preskočila Škote. Španjolci su sjajno otvorili nastup u Ligi prvaka pobjedom 4:0 protiv Bursaspora, no uslijedio je poraz od Manchestera i remi u Glasgowu. Rangers je također pobijedio Turke, ali su uzeli bod i na Old Traffordu i na svom Ibroxu protiv Valencije čime su došli na bod prednosti u odnosu na španjolsku momčad.

Bolju igru u prvom poluvremenu Valencia je okrunila pogotkom u 33. minuti. Korner je izveo Juan Mata, a u gužvi u šesnaestercu najbolje se snašao Roberto Soldado koji dovodi domaće u vodstvo. S rezultatom 1:0 se otišlo na predah.

Domaća ekipa i u drugom dijelu prikazuje bolji nogomet, te povećava svoju prednost. U 71. minuti Soldado svojim drugim pogotkom na utakmici postavlja 2:0. U sudačkoj nadoknadi Valencia postiže i treći pogodak, a strijelac je bio Tino Costa.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Valencia3:0FC Rangers
Bursaspor0:3Manchester United
1Manchester United 67:1+614
2Valencia 615:4+1111
3FC Rangers 63:6-36
4Bursaspor 62:16-141

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.11.2010. u 23:24
    Beskućnik je dao i prošli tjedan u liga kupu.. Dosta se ljudi sprda s tim dečkom zbog toga što je beskućnik,ali misli li netko stvarno da bi sir Alex dao 10 miliona bezveze?? Gledo sam tog dečka i dosta je sirov,vidi se da nije nogometno odgojen kao većina današnjih zvijezda,ali momak ima onaj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • klon02.11.2010. u 22:58
    Beskućnik dao gol :)
    klon