Nogomet

Ancelotti: "Idući cilj - finale"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.11.2010.
Ancelotti: "Idući cilj - finale"
Foto: EPA

Nakon susreta u kojem su njegovi nogometaši s 4:1 porazili moskovski Spartak te osigurali nastavak natjecanja, Carlo Ancelotti već razmišlja o velikom finalu Lige prvaka. Vrijeme će pokazati je li se talijanski stručnjak zaletio s planovima, no stoji činjenica da Chelsea dobro gura kroz natjecanje...

Ancelotti je u osvrtu utakmice pohvalio momčad za igru u nastavku susreta, ali je istaknuo i period u kojem nisu bili bolji protivnik.

"Posljednjih 15 minuta prvog dijela izgubili smo kontrolu nad utakmicom, ali smo se vratili u nastavku. Najvažniji je plasman dalje, a sada nam ostaje posao osiguranja prve pozicije. Igramo dobro u kontinuitetu i imamo više samopouzdanja nego proteklih godina."

Jedno je ime u pohvalama ipak želio istaknuti: "Anelka je bio ključna figura za naše realizacijsko otvaranje. Pogodak koji je postigao je fantastičan."

Iako će malo tko već u ovoj fazi natjecanja javno pričati o finalu, Ancelotti je upravo u toj skupini. "Dugačak je još put do finala, no stvari gledam ovako. Kada ostvarite prvi cilj, a to je prvo mjesto u skupini, drugi vam mora biti osiguranje finala. Imamo priliku za to, imamo motivaciju, a vidjet ćemo hoćemo li imati i potrebnu sreću. Okrećemo se prema finalu."

Valeri Karpin nakon susreta s Ancelottijevim trupama ostaje zadovoljan prvim dijelom, no ne i stanjem u momčadi nakon primljenog pogotka. "Igrali smo dobro prvih 45 minuta, a onda smo iz nekog razloga spustili glave dolje nakon prvog pogotka. Ništa se nije promijenilo u našim šansama za prolazak dalje, moramo slaviti u preostalim dvobojima."

Gosti zadovoljstvo nisu pronašli niti u postignutom pogotku, svjesni su kako je tako nešto premalo za natjecanje poput Lige prvaka. "Kada izgubite ovakvim rezultatom pogodak u gostima, pa makar bio na ovako jakom gostovanju, nije baš razlog za slavlje. Mi smo se predali psihički, mojim igračima nije bilo lako zaboraviti da su protivnički igrači jači kao pojedinci."

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Chelsea4:1Spartak Moskva
Žilina0:7Marseille
1Chelsea 614:4+1015
2Marseille 612:3+912
3Spartak Moskva 67:10-39
4Žilina 63:19-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.11.2010. u 04:57
    pa nije to toliko teško.dovolno je da se susretnu dvije velike momčadi s velikim igračima i da jedna ekipa ima loš dan,a druga izvrstan to je cijela mudrost.ne znam...odličan je chelsea,ali nekako su mi prijašnjih godina izgledali jači.vjerovatno zbog toga jer su imali puno više zvijezda.no... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 22:58
    A uz sve me raduje što ćeš ti ostariti dok se to desi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 22:57
    Za sada je u zadnjih 7-8 godina vrh svemira. A šta smo to vidjeli, pa prvi smo u grupi, to je bitno. Ne može se svaki dan, recimo Realu zabiti 6 komada na Bernabeu ili isprašiti sevilja sa 5 komada, Atletico Madrid sa 6, arsenal sa 4....... Takvima kad zabijaš toliko golova onda si sigurno velik, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 21:33
    kaj misliš da je barca svemir,ma nije,vidli smo sad u LP ovog tjedna..tak da,pasti će kad tad
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 19:53
    Razguliti Barcelonu je bajka poput Alise u zemlji čuda. Da Chelse ja moćna ekipa, mogu se nositi sa svima, zapravo pobjediti sviju, ali razguziti Barcu, u ovom trenutku "taj se nije rodio". Eto ako Barca ne osvoji LP volio bih da to budu Chelse ili Arsenal, dvije velike ekipe kojima još samo taj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik