Nogomet

Rakitić: "Niko je uvijek tu za nas"

Borna Rupnik • srijeda, 17.11.2010.
Rakitić: "Niko je uvijek tu za nas"
Foto: Davor Sajko

Ivan Rakitić i kapetan Darijo Srna također su iznijeli svoja viđenja utakmice s Maltom...

Hrvatska je protiv Malte ubilježila tri gola i tri nova boda, pri čemu je Ivan Rakitić odradio gotovo 70 minuta, a kapetan Darijo Srna svih 90, pri čemu je zaradio i žuti karton.

"Po ovakvim smo uvjetima odigrali jako dobro", istaknuo je za početak nogometaš njemačkog Schalkea, "i bili smo čvrsti. Dobro smo krenuli u ovim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, sada moramo tako i nastaviti. Dalek je još put do tamo".

Darijo Srna: "Nažalost, Niko Kranjčar ne igra u svom klubu. Ali nije na meni da to komentiram, nisam mu ja trener".

"Sve je bilo na nama", nastavio je Rakitić, "a dobro smo ušli u utakmicu, već od prve minute".

Osvrnuo se i na svoje zadatke na terenu: "Posao mi je između ostalog bio i čuvati leđa Dariju Srni kada krene naprijed. Sve u svemu mislim da sam igrao u redu".

Nekoliko je riječi posvetio i sjajnom Niki Kranjčaru, koji je svojim nastupima za Hrvatsku zaslužio brojne komplimente: "Niko je uvijek tu za nas. Hvala Bogu da je tako i da dobro igra. Samo neka zabija, a mi smo ionako uvijek bili svjesni da je on pravi igrač".

Srna je naglasak stavio na obavljeni zadatak: "Bili smo favoriti prije utakmice, Malta je stvorila tek nekoliko poluprilika, a mi smo svoje iskoristili".

"Vidjeli ste napadačku, konkretnu Hrvatsku i moramo biti zadovoljni, a hvala svima što su došli, iako je bilo poslijepodne i iako je padala onakva kiša", završio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!