Nogomet

"Borim se golovima i asistencijama"

Borna Rupnik • srijeda, 17.11.2010.
"Borim se golovima i asistencijama"
Foto: Kristijan Komarica

Prvo ime hrvatskog kvalifikacijskog okršaja s Maltom bio je Niko Kranjčar, čovjek koji briljira u reprezentaciji i grije klupu u svom klubu...

Niko Kranjčar bio je najtraženija osoba poslije Hrvatske pobjede nad gostima s Malte. Tottenhamov je veznjak zabio dva gola i trasirao put prema osvajanju sva tri boda u kišom okupanoj utakmici.

"Najvažnije je nakon svega da smo utakmicu završili s pobjedom u ruci. Time smo se vratili na prvo mjesto na tablici, a to smo htjeli još od početka kvalifikacija", smireno je govorio Kranjčar po završetku utakmice.

"Po ovakvom terenu bilo je teško organizirati igru, ali bili smo maksimalno ozbiljni, stvarali dobre poluprilike i prilike i mislim da smo na kraju odigrali dobar susret", dodao je.

Prokomentirao je i svoj učinak, ostavši - u svom stilu - potpuno skroman. "Uvijek je lijepo zabiti", kaže, međutim, to je odmah povuklo i pitanje njegovog statusa kod Harryja Redknappa. Na White Hart Laneu minutaža mu je u posljednje vrijeme stran pojam.

"Drago mi je što sam zabio upravo zato što ne igram u klubu. No, borim se golovima i asistencijama. Ali ako se moj status u Tottenhamu nije mijenjao ranije, mislim da neće ni sada. Na meni je da i dalje treniram te maksimalno iskorištavam svaku priliku. Čekam bolje dane", odgovorio je Kranjčar.

Na kraju se ipak vratio hrvatskom putu prema Poljskoj i Ukrajini: "Silno želimo na Europsko prvenstvo jer je među nama ostao žal za propuštenim Svjetskim prvenstvom. I nadam se da više nećemo propustiti nijedno veliko natjecanje".

"Znamo da imamo kvalitetu, a mi koji smo sada dulje u seniorskoj vrsti, a nekada smo igrali i u mladoj reprezentaciji, sada polako preuzimamo odgovornost i teret na svoja leđa", zaključio je junak dana.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • IanZG18.11.2010. u 11:45
    Neka ga Redknapp proda, ali neka onda stavi neku normalnu cifru, rijetki su klubovi spremni izdvojiti 8 milijuna za pričuvu pričuve u Tott'hamu...
    IanZG
  • snoopy18.11.2010. u 10:14
    nešto mislim, najbolje bi mu bilo u neki njemački ili španjoslki klub koji igra ligu prvaka, a nekako ne bilo loše ni Milan, jer oni osim ostarijelog Sedorfa nema razigravača, uklopio bi se idealno, kja bi to kombinacija bila da on poslužuje idealnim loptama Milanove napadače
    snoopy
  • ivos18.11.2010. u 09:29
    Jeste čitali van de Vartovu izjavu o taktici i treninzima u Tottenhamu? Mislim da je nakon toga sve jasno
    ivos
  • Obrisan korisnik18.11.2010. u 05:03
    Huddlestone je destruktivac, zadnji vezni. Između žrtvovanja Modrića za tu poziciju ili igranja Kranjčara, Redknapp se odlučio za varijantu Modrića bliže napadu. Kranjčar je fenomenalan igrač, ali Modrić ima jači tempo i motoriku. A van der Vaart je nominalno puno skuplji igrač od Kranjčara (ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.11.2010. u 01:58
    Ma što manje igra u Spursima to bolje igra u repki. Nama odgovara, a na koncu klupske sezone nek se Redknapp zapita o svojim selektorskim sposobnostima.
    Obrisan korisnik