Košarka

Perasović nadmudrio Vujoševića

Ante Zovko • četvrtak, 18.11.2010.
Perasović nadmudrio Vujoševića
Foto: EPA

Zaključeno je peto kolo Eurolige s pet preostalih utakmica u skupinama A, B i D. Nama najzanimljiviji svakako je bio dvoboj Velimira Perasovića i Duška Vujoševića na klupama Efes Pilsena i CSKA Moskve koji je pripao hrvatskom stručnjaku. Dvojac Planinić - Lončar nije bio takve sreće u Kaunasu.

Skupina A: Poraz naših, Maccabi na +41

Ruski Himki Krešimira Lončara i Zorana Planinića dobro se držao u Kaunasu protiv Žalgirisa. Tijekom većeg dijela susreta nisu dopuštali domaćinu da se odvoji, ali je Rusima pala koncentracija u završnici i Litavci su slavili 73:65. Krucijalne su bile tri trice u posljednjoj četvrtini Fridzona, Milaknisa i Langforda kojima je Žalgiris otišao na 67:60, odupro se Himkiju u završnici i proslavio svoju četvrtu pobjedu.

Naši su reprezentativci odigrali vrlo važnu ulogu. Planinić (14 poena, tri skoka) predvodio je svoje u prvom poluvremenu i ponajviše zahvaljujući njemu Litavci se nisu uspjeli odvojiti na više od +10. Lončar je za 25 minuta ubacio deset poena, a najučinkovitiji strijelac bio je domaći Jankunas (15).

Asseco Prokom doživio je pravi debakl u Tel Avivu. Maccabi ga je "smrznuo" na -41, 99:58. Tako su Poljaci, kao i Cibona, upisali peti poraz i praktički ispali iz kombinacija za Top 16. Maccabi je odradio najlakši zadatak u skupini i u svakoj četvrtini povećavao prednost za izjednačenje na vrhu skupine sa Žalgirisom.

Izraelce je do sigurne pobjede vodio Chuck Eidson s 20 poena, četiri skoka i pet osvojenih lopti, a po 13 su dodali Pnini i Perkins. S druge strane, vrijedi istaknuti tek J.R. Giddensa (14 poena, pet skokova, tri asistencije).

Skupina B: Veliki preokret Unicaje

Brose Baskets opet se pokazao kao tvrda kost, ali kapitulirali su i drugo kolo zaredom od španjolske momčadi. Nakon Reala u Madridu, na njemačkom je parketu svoju treću pobjedu, 65:69, slavila Unicaja. Nijemci su u posljednju četvrtinu ušli s prednošću 51:44, ali čudesna serija gostiju 20:2 preokrenula je situaciju. Brose se u posljednjoj minuti približio na tri razlike, ali više od toga nije mogao.

Domaći nisu imali rješenja za Joela Freelanda (19 poena, šut za dva 8/10) i Limu (14, 7/10 za dva, osam skokova). Brose je dosta rotirao pa su samo dvojica upisala dvoznamenkast broj poena, Roberts 13 i Šuput 11.

Skupina D: Peras bolji od Duleta

Velimir Perasović s Efes Pilsenom se oporavio od prošlotjednog poraza u Ateni i treću pobjedu upisao protiv moskovskog CSKA-a uz dobru partiju Nikole Vujčića. Pobjedu 86:72 proslavio je protiv starog znanca Duška Vujoševića, s kojim se posljednji put susreo kao trener Cibone u finalu NLB lige u Zagrebu, kad je Duletov Partizan slavio u opjevanoj završnici.

Turci su prelomili susret u 31. minuti tricom Tuncerija kojom su preuzeli vodstvo, napravili seriju 8:0 za 71:64 i do kraja povećavali prednost. Tom pobjedom su preskočili talijanski Armani Jeans i trenutačno drže treću poziciju, dok CSKA-u ostaje neizvjenost s četvrtim porazom u pet kola.

Vujčić je u pobjedu za 24 minute ugradio 14 poena (4/9 za dva, 6/8 s linije), četiri skoka i tri asistencije. Igor Rakočević opet je bio glavni Perasovićev čovjek s 21 poenom te po tri skoka i asistencije. Vorončevič je 15 puta pogađao za CSKA, a s 14 mu se među najučinkovitijima pridružio Jamont Gordon.

Armani Jeans prošlog je tjedna smijenio Valencijina Manuela Husseina, ali Panathinaikos u Milanu nije namjeravao ništa prepustiti slučaju. Zato su od početka poveli i prednost nisu ispuštali do kraja za konačnih 71:81.

Obradović je dobro izrotirao svoje igrače pa je Diamantidis završio s 14, a Tepić i Batiste s po 13 poena. Na domaćoj strani dvoznamenkast je bio trojac Hawkins (15), Mancinelli (14) i Finley (13).

Euroliga - skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Partizan74:71Baskonia
Maccabi Tel Aviv99:58Asseco Prokom Gdynia
Žalgiris73:65Himki
1Maccabi Tel Aviv 91+99
2Baskonia 55+25
3Žalgiris 55-3
4Partizan 55-59
5Himki 46+11
6Asseco Prokom Gdynia 28-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.11.2010. u 07:20
    jadan gordon,uvijek u dvobojima duleta i perasa igra za gubitnike :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.11.2010. u 23:32
    bravo peras!
    Obrisan korisnik