Nogomet

Delneri: "U drugim uvjetima pobjeda"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 02.12.2010.
Delneri: "U drugim uvjetima pobjeda"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je njegova momčad završila ovosezonsko europsko natjecanje, trener Juventusa Luigi Delneri, osvrnuo se na nenogometne uvijete koji su vladali u Poljskoj. Prema mišljenju gostujuće ekspedicije, utakmica je trebala biti odgođena...

Delneri je po završetku utakmice, priupitan za njenu analizu i Juventusovo ispadanje iz Europske lige, u prvi plan gurnuo uvijete koji su njega i njegove nogometaše dočekali po dolasku. Stanje se, kaže, pogoršalo u nastavku što je utakmicu učinilo potpuno neregularnom.

Nogometaši Lecha i Juventusa istrčali su na teren po 12 Celzijusa ispod nule, a nakon odmora glavni je sudac zatražio loptu u boji. "Ovo danas su bili apsolutno neregularni uvjeti. Ako se utakmica već započela, u nastavku je trebala biti prekinuta. Pa nije se vidjela nit jedna jedina linija na terenu."

Remi u Poljskoj peta je Juventusova podjela bodova u skupini A, što mu nije osiguralo daljnje nastupe u Europskoj ligi. "Trebali smo danas pobijediti. Dali smo i napravili sve što smo mogli, propušteno je čak pet ili šest izrazitih gol prilika. U drugim uvjetima sigurno bi slavili i ostavili su nade uoči posljednjeg kola."

Što se ostatka sezone bez Europe tiče, 60-godišnji talijanski stručnjak našao je trunku pozitivnosti. "Bez utakmica sredinom tjedna imat ćemo priliku kvalitetnije odmoriti i oporaviti igrače."

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Manchester City3:0Salzburg
Lech Poznań1:1Juventus
1Manchester City 611:6+511
2Lech Poznań 611:8+311
3Juventus 67:706
4Salzburg 61:9-82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 15:03
    definitivno je trebalo bit otkazano....jedini se krasic snasal koji je vec igral tako u moskvi...ali nije samo vrijeme krivo nego i sudenje...katastrofalno sudenje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 09:42
    stvarno je vrijeme bilo katastrofa za nogomet.najjače mi je kad je uveo felipe mela u 70 i nekoj a ovaj samo što nije skafander na sebe navukao.
    Obrisan korisnik