Rukomet

Zagrebaši po popravak kiksa

Ivana Strahija • subota, 04.12.2010.
Zagrebaši po popravak kiksa
Foto: Kristijan Komarica

Jedini ovosezonski kiks u Ligi prvaka Co Zagreb imao je protiv Bosne Irfana Smajlagića, kojoj su poklonili jedini bod kojeg je BiH klub do sad osvojio u elitnom natjecanju. Taj propust Zagrebaši kane ispraviti u subotu u Areni.

Bosna stiže u Zagreb u subotu, kako bi odigrala utakmicu sedmog kola Lige prvaka. Tu momčad vodi Irfan Smajlagić, koji se prije postavljanja Slavka Goluže spominjao kao mogući nasljednik Line Červara na poziciji izbornika najtrofejnije hrvatske reprezentacije.

Da se dokaže protiv hrvatske momčadi, sigurno je Smajlagiću bio motiv više u utakmici drugog kola Lige prvaka. Tada je sa svojom ekipom, sastavljenom velikim dijelom od hrvatskih igrača, uspio otkinuti u Sarajevu bod realno jačoj momčadi Zagreba. Iako je imala sve igrače na broju, pa i Ljubu Vukića koji je sada ozlijeđen, ekipa iz Zagreba jednostavno nije imala raspoloženih igrača koji bi digli igru na razinu koja priliči takvom sastavu.

Bosna

Smajlagićeva momčad je interesantna po tome što u svojim redovima ima velik broj igrača koji su ranije igrali za čakovečki rukometni klub, to su redom srednji vanjski Igor Karačić, desno krilo Luka Raković, desni vanjski Josip Pažin i pivot Danijel Mesarić.

Osim njih, vrijedi spomenuti BiH reprezentativce Tarika Međića, Amira Čakića, Kostu Savića, Damira Efendića (juniori) i Faruka Vražalića (juniori), potom slovenskog reprezentativca Petera Pucelja, crnogorskog reprezentativca Petra Kapisodu i na kraju srpskog reprezentativca Žikicu Milosavljevića.

Za Smajlagića je igrao i lijevi vanjski Risto Arnaudovski, makedonski reprezentativac, s kojim se međutim Pipe sukobio, pa je Risto otišao iz Sarajeva.

U nedavnom razgovoru za Sportnet je Vlado Šola, trener vratara CO Zagreba, o toj utakmici rekao: "Svakome se može dogoditi loše izdanje. Doduše, mi u tom razdoblju ni nismo znali koliko smo jaki i koliko možemo, jer nismo imali pravih protivnika. Bio to jedan loš dan i ja se nadam da se više neće ponoviti te da ćemo u subotu Bosni vratiti na pravi način."

Takvo razmišljanje ima i trener Neno Kljaić: "Čeka nas utakmica protiv protivnika kojem smo ostali dužni u prvom susretu u Sarajevu. Čitave sezone odigrali smo dva loša poluvremena, prvo protiv Flensburga i prvo protiv Bosne, ali sami smo si krivi za ishod te utakmice. Prokockali smo zicere, promašili penale, a u nastavku te utakmice odigrali smo puno kvalitetnije. Malo su nas i suci zaustavili te je utakmica završila kako je već završila."

S druge strane susret najavljuje Sandro Uvodić, golman Bosne a ranije i Zagreba, koji je u prvom srazu dva protivnika ove sezone presudio utakmicu, jer je na 26:26 obranio šut Kopljara par sekundi pred kraj susreta. "Zagrepčani su u prvoj utakmici izgubili bod jer su nas podcijenili. S druge strane, mi smo bod zavrijedili zalaganjem koje smo pokazali na parketu, zbog discipline i kolektivnog duha. Odlazimo u Zagreb odigrati najbolje što znamo, a sigurno se nećemo unaprijed predati."

Iz svojih dana u CO Zagrebu, Uvodić se sjeća: "U Zagrebu sam igrao s Horvatom, Vukićem, Kopljarom i Štrlekom, ima mnogo opasnih igrača u toj momčadi, koju je Kljaić fino uštimao u pravi spoj mladosti i iskustva. No, Balić ostaje 'opasnost broj 1', ne postoje riječi kojima bi se opisalo njega kao rukometaša", rekao je Uvodić za internetske stranice Lige prvaka.

Zanimljivo je spomenuti da oba subotnja protivnika imaju stopostotan učinak u prvenstvu. Bosna je doduše druga na tablici jer ima utakmicu manje od Izviđača, no u osam kola je osvojila 24 boda (u BiH Premijer ligi za pobjedu se dobivaju tri boda). Ono što sarajevskoj momčadi baš i ne ide je Liga prvaka, u kojoj su jedini bod osvojili protiv Zagreba, a prije i kasnije redom izgubili pet utakmica, od St. Petersburga, Flensburga, Constante i dvaput Ciudad Reala.

S jednim bodom je Bosna uvjerljivo posljednja na tablici skupine D, dok takmaci u borbi za četvrto mjesto, koje vodi u daljnje natjecanje, imaju po četiri boda. No, u veljači će Bosna ugostiti i Constantu i St. Petersburg, te se tu nada upisati bodove. "Učinit ćemo sve da pobijedimo u te dvije utakmice. Naš je najveći problem do sad bilo držanje tempa, imamo previše oscilacija. U Rusiji smo vodili +4 u 40. minuti i na kraju izgubili s -5, dok smo utakmicu u Rumunjskoj izgubili u posljednjim sekundama. To je nešto na čemu moramo poraditi, no uvelike nam može pomoći iskustvo", rekao je Uvodić o toj temi.

Zagrepčani pak se nadaju popunjenoj Areni, a kako bi se u posljednjoj utakmici prije duže pauze odužili navijačima za potporu, klupski čelnici odlučili su sniziti cijene ulaznica, koje će biti po 20 odnosno 30 kuna.

Liga prvaka, skupina D, 7. kolo:
CO Zagreb - Bosna Sarajevo, 17.30 sati

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

CSM Constanta29:32Flensburg
RK Zagreb34:15Bosna BH Telecom
Atletico de Madrid32:27St. Peterburg
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!