Rukomet

Vori srušio Sulićev Veszprem

Ivana Strahija • nedjelja, 05.12.2010.
Vori srušio Sulićev Veszprem
Foto: Davor Sajko

Prvi poraz ove sezone u Ligi prvaka doživio je mađarski sastav za kojeg igra i naš Renato Sulić. Presudio im je HSV naših Blaženka Lackovića i Igora Vorija.

Grupa A:

Rhein Neckar Löwen – RK Pivovarna Lasko Celje 33:32 (14:16)

U srazu njemačke i slovenske ekipe slavili su Lavovi i sad svakoj momčadi ostaje pratiti utakmicu Kielcea i Chamberyja u nedjelju. Ukoliko Poljaci pobijede, Celje će ostati u igri za prolaz u drugi krug, no ako pobijede Francuzi, Löwen će moći proslaviti prolaz u posljednjih 16.

U prvom poluvremenu susreta Slovenci su bili bolja ekipa na parketu, a Nijemci imaju mnoge probleme u igri. 13 promašenih zicera dovoljno govori o raspoloženju strijelaca u redovima Lavova, a samo je vratar Szmal držao svoju momčad u igri.

U drugom poluvremenu na parket je nakon višemjesečne stanke zbog ozljede koljena izašao Gudjon Valur Sigurdsson i odmah Löwenu donio potrebnu sigurnost u napadu. Celjani se ne daju tako lako, i tek u 46. minuti rezultat je izjednačenih 26:26. Kad su Nijemci potom poveli, gledatelji su se ponadali da je pobjeda u džepu, no Slovenci opet vode 31:32. Izjednačuje Gregorz Tkaczyk, Szmal brani, a Patrick Groetzki postiže gol za pobjedu Löwena.

Konačna statistika pokazuje 20 obrana odličnog Szmala i dobrih 12 našeg Mirka Alilovića u dresu Celja, a odličnu je rolu odradio i Petar Metličić s četiri pogotka.

Grupa B:

HSV Hamburg – MKB Veszprém 27:26 (13:11)

Pobjedom nad Mađarima Nijemci su se ne samo osvetili za poraz od 30.33, već su samima sebi otvorili put za zauzimanje dobre pozicije na tablici Grupe B, a mogu se nadati i prvom mjestu. Ako pak švedski Sävehof izgubi susret protiv Montpelliera, HSV se može radovati sigurnom ulasku u posljednjih 16.

Susret u Hamburgu bio je izuzetno zanimljiv za gledatelje. U prvom poluvremenu glavnu su riječ vodili vratari Johannes Bitter (18) i Nandor Fazekas (15), pa se na odmor ide s +2 Hamburžana (13:11). U nastavku utakmice njemački sastav je mnogo bolji, a u 41. minuti ima čak +7 (21:14). Posebno se, s osam golova, istaknuo Pascal Hens. Takav potop si Mađari ipak nisu mogli dopustiti, rade seriju od pet pogodaka, ali dolaze najbliže na -1 (24:23).

Na strani HSV Igor Vori je postigao četiri gola, a Blaženko Lacković nije ulazio u igru. "Glavni cilj nam je bio ojačati obranu i kontranapade. U tome smo bili dobri 50 minuta, no onda smo izgubili snagu i koncentraciju. No, nismo se predavali do samog kraja", rekao jenaš reprezentativni pivot nakon utakmice. Renato Sulić je za Veszprem postigao pet pogodaka i dvaput je isključen.

KIF Kolding – Tatran Presov 28:27 (14:16)

U Danskoj su domaćini također upisali minimalnu pobjedu, a slovački sastav Tatran Presova zadao je KIF-u velike probleme. Slovaci su naime bili osokoljeni remijem protiv Hamburga i igrali su uistinu dobro te u 40. minuti imali 17:21. KIF-u nije pomogao izostanak glavnog vratara Olea Erevika, no ipak su se nekako iskopali iz rezultatske dubioze i preokrenuli na 24:23.

Meč je do posljednje sekunde bio neizvjestan, slovački trener Rastslav Trtik je čak u igru ubacio sedmog igrača u markirki umjesto vratara, n ni to nije pomoglo. "Moji su momci pokazali borbeni duh i odlučnost, posebno u prvom poluvremenu, kad nismo skoro uopće griješili. U drugom dijelu je KIF odnio prevagu brzim kontrama. Mislim da smo na kraju mi izgubili bod kojeg smo zaslužili", rekao je Trtik.

Najbolji strijelac susreta KIF Koldinga bio je Lukas Karlsson (6), dok su po sedam golova za Tatran postigli Dains Kristopans i Jan Sobol.

Grupa C:

Pick Szeged – Dinamo Minsk 37:34 (20:18)

Nevjerojatnu rolu odigrao je Slovak Frantisek Sulc u dresu mađarskog Pick Szegeda. Bio je nedokučiva zagonetka za vratare bjeloruskog Dinama i uspio im je utrpati visokih 16 golova. Na taj su se način Mađari osvetili Dinamu za poraz u prvoj međusobnoj utakmici ove sezone. Ti bodovi Bjelorusa ostali su međutim jedini te ekipe u natjecanju i s posljednjeg mjesta Grupe C za njih situacija ne izgleda baš najbolje.

Od prve minute Pick je pokazao da želi osvetu, te je poveo prvo 10:5 a onda i 15:10. Zbog takve prednosti Mađari su se prerano opustili pa Bjelorusi izjednačuju na 18:18, ali je tu na scenu stupio Sulc i riješio sve dvojbe oko pobjednika.

Nakon utakmice je Sulc kazao: "Ovo mi je najbolja utakmica do sada, iako sam već jednom uspio postići 16 golova na jednom susretu u Njemačkoj. Minsk je dokazao da je dobra ekipa i mislim da im nedostaju samo dva klasna igrača da budu mnogo bolje postavljeni na tablici."

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Rhein-Neckar Löwen33:32Celje Pivovarna L.
Barlinek Industria Kielce31:25Chambéry
Barcelona32:29Kiel
1Kiel 10326:277+4916
2Barcelona 10327:290+3713
3Rhein-Neckar Löwen 10307:292+1513
4Chambéry  10262:307-458
5Celje Pivovarna L. 10300:332-326
6Barlinek Industria Kielce 10276:300-244

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!