Rukomet

Kljaić: "Pokazali smo tko je gazda u kući"

Iz Arene Zagreb:Ivor Krapac • subota, 04.12.2010.
Kljaić: "Pokazali smo tko je gazda u kući"
Foto: Davor Sajko

Kada je pristup pravi, sve ide jako lako - za razliku od susreta u Sarajevu, rukometaši Croatia osiguranja pred svojim navijačima nisu dopustili da im se dogodi išta neočekivano protiv Bosne, a utakmica u kojoj nije bilo puno dvojbi tko će slaviti na koncu je donijela velikih +19 za Zagrebaše. Kada se pobijedi tako lako, nema mjesta nezadovoljstvu...

Ako se može naći išta pozitivno iz ispuštenog boda u Sarajevu, hrvatski prvaci barem nisu dali da im se u novom ogledu s Bosnom dogodi nešto slično. Bili su dodatno motivirani i to naplatili s 34:15, što im je omogućilo miran odlazak na predah u Ligi prvaka, koja će se nastaviti u veljači.

Kljaić je posebno bio zadovoljan obranom, u kojoj su njegovi igrači dobro izlazili na šutere protivnika u vanjskoj liniji: "Inzisitiram jako puno na treninzima na detaljima u obrani, koji put sam i dosadan. Gojun je danas više igrao u obrani nego Tonči Valčić jer nisam htio forsirati Tončija s obzirom da ima natečenu nogu, i Marko Kopljar i Jakov bili su dobri, nisu dali gostima lake šuteve i tako je golmanu lakše braniti".

"Drago mi je da su dečki maksimalno napaljeni ušli u utakmicu, vratili smo dug za izgubljeno u Sarajevu i pokazali tko je gazda u kući. Moglo je biti i više golova razlike, ali dali smo priliku svima. Bilo je i smiješnih sudačkih odluka koje neću komentirati", opisao je trener Nenad Kljaić dominantnih 60 minuta u Areni.

"Zadovoljan sam kako su igrali, od prvog do zadnjeg, na dobrom su putu da još popravimo igru", dodao je Kljaić, koji nije previše razbijao glavu ishodom sarajevske utakmice sada kada se pokazalo da je Zagreb ipak puno jači: "S tim smo se doveli u situaciju da gledamo hoće li nam taj bod trebati ili ne, ali ima još tri kola do kraja i sve je još u igri - možemo uzeti prvo, drugo ili treće mjesto".

"U osmini finala sve ovisi o ždrijebu, možete naletjeti na grupu C koja je najslabija, a A i B su najjače. Već sam rekao da bih, ako bih mogao birati, odabrao francuske momčadi, Montpellier ili Chambery, ili bilo koga iz skupine C", nastavio je trener Zagrebaša, izdvajajući grupu u kojoj su trenutno na prve četiri pozicije Čehovski Medvedi, Valladolid, Szeged i danski AaB.

Zagrebov trener pojasnio je i slučaj Manuela Štrleka, koji ne igra puno: "Manuel je napadački fenomenalan igrač, istina, danas je promašivao, ali ja preferiram imati igrača u obrani. Krilo ne odlučuje utakmice, vanjski igrači rade prednost, a krilo realizira prilike, takva je moja filozofija. Da je zabio dva-tri gola danas igrao bi dalje, no kada sam vidio da se ruka skratila morao sam stavio Antonija Kovačevića koji u obrani može igrati 'dvojku' i halfa, dok je Manuelu mana što ne može igrati 'dvojku'".

"Za krilo gledam i obranu i napad. Antonio je dobio priliku protiv Flensburga i Bosne i odlično to odradio u obrani, u napadu je nešto zabio, nije sve, ali to nadoknađuje na drugom kraju terena".

Marko Kopljar se ovog popodneva istaknuo sa šest pogodaka, a nakon glatke pobjede, i on je bio sretan što je tako ispalo: "Odigrali smo agresivno u obrani, puno agresivnije nego u Sarajevu, time smo stvarali dosta lakih šansi u napadu i na kraju zasluženo visoko dobili. Što se moje igre tiče, želja mi je smanjiti oscilacije, da mi svaka utakmica bude dobra ili vrlo dobra - nekad se poklopi više golova, nekad manje".

Kako je Irfan Smajlagić nastavio tradiciju da se rijetko pojavljuje pred novinarima nakon utakmice, gostujuće dojmove nakon visokog poraza opisao je njegov pomoćnik Danijel Riđić: "Zaslužena pobjeda Zagreba, dosta naših igrača imalo je pogrešan pristup, mislili su da će ovo biti lakša utakmica, promašili smo nekoliko šuteva, nedostajalo nam je i agresivnosti u obrani i pobjegli su nam vrlo rano".

Iskusni Petar Kapisoda, bivši Zagrebaš, također je čestitao hrvatskim prvacima. "Bila je to demonstracija kvalitete, koga god Zagreb dobije za protivnika među 16 toj momčadi će biti vrlo teško proći", kazao je Kapisoda: "Naši mladi igrači moraju shvatiti da kvaliteta nije bljesak, nego kontinuitet dobrih igara, mogu učiti od mladih igrača Zagreba s obzirom na to kako su pristupili utakmici i odgovorili onome što je trener tražio od njih".

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

CSM Constanta29:32Flensburg
RK Zagreb34:15Bosna BH Telecom
Atletico de Madrid32:27St. Peterburg
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.12.2010. u 08:56
    simex, ne seri!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2010. u 11:14
    svaka cast zagrebu, sve su bolji, ivano je glavni, odlicna krila, odlicni golmani, odlicna obrana gojun kopljar valcic...kopljar u napadu sve bolji, mogli bi dosta dogurat... Ali jos uvijek mislim da je namjesten x u sarajevu...mislim da ne mozes s nekim igrat x, i mjesec dana poslije ih dobit 19... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2010. u 00:51
    Šta će Zagreb?! Ne može ništa osvojit osim Hrvatske lige, a ubrzo će im i za to (opet) trebat Gobčeva pomoć!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.12.2010. u 23:15
    Zagreb igra sve bolje i bolje. Ovo danas je bilo odlićno a ovi momci pri kraju su pokazali da nema zime za Zagreb!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.12.2010. u 21:59
    ovaj put nisu namjestili na x
    Obrisan korisnik