Nogomet

Poraz Chelseaja, Rusi dobili uz prekid

Damir Žbulj • srijeda, 08.12.2010.
Poraz Chelseaja, Rusi dobili uz prekid
Foto: EPA

U skupini F sve je bilo poznato i prije posljednjeg sučevog zvižduka u večerašnjim utakmicama. Londonski klub zauzeo je prvo mjesto skupine, Marseille se kao drugo plasirana momčad plasirao u iduću fazu natjecanja, Spartak će svoj europski nogometni put na proljeće nastaviti u Europskoj ligi, dok je Žilina u posljednju utakmicu kola ušla bez bodova, igrajući protiv Rusa za ponos i čast, pred svojim navijačima.

Marseille - Chelsea 1:0
(Brandao 81')

Gostovanje londonskog kluba u Marseilleu obilježio je povratak Didiera Drogbe na stadion Velodrome. Drogba je protiv svog bivšeg kluba zaigrao od prve minute, ali domaći nogometaši bili su opasniji u otvaranju utakmice. U prvih 15-ak minuta pokušali su preko Valbuene i Remyja, a priliku je u 14. minuti propustio Brandao. Gosti su zaprijetili preko Ramiresa u 22. i Kaloua, minutu kasnije, ali bez uspjeha. Brandao je u posljednjoj minuti prvog dijela propustio još jednu priliku, ali na odmor se odlazi bez postignutih pogodaka.

Drugi dio prilikom otvara Malouda, ali bez učinka. Domaći su opasnija momčad i u nastavku pa preko Cheyroua u 64. te Kaborea u 71. minuti opasno prijete na gol gostiju. Minutu kasnije udarac je iz daljine isprobao Ramires, ali bez potrebe za intervencijom Mandande. Igrala se 81. minuta kada domaći nogometaši dolaze u vodstvo. Taiwo je ubacio u kazneni prostor, a Brandao iz neposredne blizine šalje loptu pored nemoćnog Čecha. Chelsea je tako nastavio niz loših rezultata iz domaćeg prvenstva, a na gostovanju u Francuskoj doživjeli su i prvi ovosezonski europski poraz.

Žilina - Spartak Moskva 1:2
(Majtan 48'; Alex 54', Ibson 71')

Maglovita Žilina ugostila je nogometaše moskovskog Spartaka, a neredi na tribinama prekinuli su susret na početku ove utakmice na 20-ak minuta. Gosti su na početku susreta pokušali udarcima iz daljine Kombarova i Alexa. U 34. minuti za domaće je priliku propustio Gergel, isprobavši udarac s ruba kaznenog prostora, a Alex je za Spartak ponovno zaprijetio u 38. minuti, no njegov udarac odlazi pored gola.

Nastavak utakmice u Slovačkoj donio nam je i pogotke. Žilina je povela nakon tri minute igra u drugom dijelu. Ubačaj Ježa glavom u pogodak pretvara Majtan. Spartak do izjednačenja stiže u 54. minuti. Drinčić je odličnom loptom pronašao Alexa, koji šalje loptu pored vratara domaćih.

Za Spartak je u 55. minuti ušao naš mladi Filip Ozobić, a gosti su do vodstva stigli samo šest minuta kasnije. Alexov ubačaj Ibson pretvara u zgoditak, za 1:2 Spartaka. Ozobić se u prilici našao u 69. minuti, ali njegov udarac odlazi pored gola. Strijelac pobjedonosnog pogotka Ibson je u 78. minuti zaradio crveni karton, ali domaći nogometaši nisu u posljednjih desetak minuta uspjeli stići do pogotka koji bi im donio prvi bod u ovogodišnjem natjecanju Lige prvaka. Spartak se tako pobjedom oprostio od najelitnijeg nogometnog natjecanja te će na proljeće svoj put nastaviti u Europskoj ligi.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Marseille1:0Chelsea
Žilina1:2Spartak Moskva
1Chelsea 614:4+1015
2Marseille 612:3+912
3Spartak Moskva 67:10-39
4Žilina 63:19-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2010. u 16:39
    joj daj ne kenjaj,još je dugo dugo sezona
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2010. u 10:29
    To je taj super jaki Chelsea...Manchester uzima ladno Premiershio,za LP cemo vidjeti :)
    Obrisan korisnik