Nogomet

Je li PAOK "taj"?

Ante Zovko • srijeda, 15.12.2010.
Je li PAOK "taj"?
Foto: Davor Sajko

U Maksimiru je na redu još jedna "povijesna" utakmica. Dinamo će treći put imati priliku na svojem terenu osigurati europsko proljeće. Jednom je previsoka prepreka bio Heerenveen, drugi put moskovski Spartak. Je li PAOK "taj"?

Prošlo je 40 godina otkad je Dinamo proljeće dočekivao na europskim terenima. Nitko od današnjih igrača Dinama tada nije bio ni rođen, a nakon što su početkom sezone proglašavani jednom od najgorih momčadi Modrih u posljednjih desetak godina, ista ta družina na pragu je, za Dinamove prilike i ambicije, povijesnog uspjeha.

U sezoni 1969./1970. tadašnji je Dinamo igrao četvrtfinale Kupa Uefe sa Schalkeom 04 i posljednji put osjetio europsko proljeće. Hektolitri tinte su potrošeni na frustracije koje od tada traju, ali današnja generacija Zagrepčana mogla bi im konačno stati na kraj. Zadatak (ni)je jednostavan: pobijediti PAOK jer samo tri boda garantiraju prolaz.

Vahid Halilhodžić i Dinamo imaju iza sebe jesen kojom se mogu ponositi. Uvjerljivo su protutanjali prvim dijelom prvenstva, bili kompetetivni u Europi, a sada bi trebali, kako reče Halilhodžić, staviti šlag na tortu. Jer s PAOK-om se uspješna jesen može zaokružiti proljećem.

"Rekao sam igračima da mogu i izgubiti, ali da moraju dati sve od sebe kako kasnije ne bi imali razloga za žaljenje. Veliki podvig je i ovo što smo do sada napravili, ali kada nam se već nudi više naravno da ćemo ići do kraja. I srcem, a posebno u glavi", rekao je Vaha u najavi, a posebno će ovo drugo biti važno jer Maksimir često nije bio prednost Dinamu, bez obzira kakvu podršku imao.

Večeras se očekuje paklena atmosfera i Modri će morati položiti i psihološki ispit. U Solunu su pali zalutalim metkom, u Zagrebu koncentracija će morati biti maksimalna. Halilhodžić je svoje pulene pripremao u miru Rovinja, nada se kako će se pozitivna nervoza zadržati i do početka susreta.

Obrana neće biti u standardnom izdanju. Kapetana Igora Bišćana neće biti zbog crvenog kartona iz Villarreala, trebao bi ga zamijeniti Tomislav Barbarić, o Vrsaljkovu će se nastupu odlučiti danas, a Cufre bi trebao biti spreman. Mathias Chago također je izvan konkurencije.

PAOK, kao i brojni grčki klubovi, temelji svoje ambicije na čvrstoj obrani. Iako će trener Ioakim Havas reći kako njegovu momčad ne zanima "nula", nema sumnje kako će na nju igrati uz pokušaje iz kontri i prekida.

Grci su u velikim problemima s ozljedama. Stelios Malezas i Zlatan Muslimović sigurno neće nastupiti, a upitan je i strijelac iz Soluna, Vladimir Ivić. Osim njega, nisu sigurni ni branič Francisco Zuela i veznjak Victor Vitolo.

Zanimljiva je i saga o grčkim vratarima. Pojavila se informacija kako Hrvat Dario Krešić neće braniti gostujući gol zbog pritiska "domaćeg terena" te da će ga zamijeniti Chalkias. Tko god stane između stativa, Dinamov cilj bit će ga prisiliti da bar jednom ode po loptu u mrežu.

Europska liga, skupina D, 6. kolo:
Dinamo - PAOK 19:00

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dinamo0:1PAOK
Club Brugge1:2Villarreal
1Villarreal 68:5+312
2PAOK 65:3+211
3Dinamo 64:5-17
4Club Brugge 64:8-43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.12.2010. u 17:24
    Svi imaju problema, niste vi jedini ali to ne znaci da se tudje voli a svoje ne.
    Obrisan korisnik
  • chule15.12.2010. u 17:20
    vrati se druže iz bostona pa ćeš vidit da imamo mi u državi važnijih problema od kolektivnog navijanja za dinamo u nekakvoj utakmici.
    chule
  • Obrisan korisnik15.12.2010. u 17:00
    E jeste vise dosadni sa usporedbana tko je sta osvojio i do kojeg kruga je tko otisao. Kakve to ime veze sa danasnjom utakmicom i sa klubovima koji igraju? Danas igraju hrvatski klub protiv grckog. Za koga cete vi da navijate? Ima samo jedam pravi odgovor a ako izaberete onaj drugi slobodno se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.12.2010. u 15:27
    Ovakav je okrnjeni PAOK, bez suviše europskoga iskustva, s momčadi koja ne budi posebno strahopoštovanje, posve prikladan i gotovo izmišljen suparnik za provjeru stvarne Dinamove snage Porazima najavili pobjedu-Možda će zazvučati čudno, ali nedavni mršavi Dinamov remi protiv Varaždina u Maksimiru... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.12.2010. u 15:17
    Nije istina, ko je reka da vam ja ne priznajem KVG, posteno ste ga osvojili, ali cinjenica je da je to natjecanje smilo igrat samo 10-12 ekipa, a Hajduk je 80-ih igra polufinala KPK, Kupa Uefa, a mozes na Wikpediji pogledat kolko se kola moralo proci da bi se doslo do Polufinala, da ne kazem da su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik