Košarka

Perić za pobjedu, Andrić najučinkovitiji

Ante Zovko • srijeda, 15.12.2010.
Perić za pobjedu, Andrić najučinkovitiji
Foto: Kristijan Komarica

U petom kolu Eurokupa hrvatski su košarkaši diljem Europe ostavili manji ili veći trag, neki su se oprostili od natjecanja, a neki osigurali drugi krug. Savršen učinak ostvarili su NLB ligaši.

Hrvoje Perić pomogao je momčadi Benettona koju vodi Jasmin Repeša da u posljednjim trenucima izbori pobjedu kod Roannea. Perić minutu prije kraja, kod prednosti Talijana 79:78 uhvatio napadački skok, a na njegovo dodavanje Toolson je ubacio tricu. Bivši je igrač Zadra nakon toga zapečatio pobjedu s dva pogođena slobodna bacanja.

Perić je igrao 19 minuta i ostvario sedam poena, sve s crte slobodnih bacanja (7/8), dok ga dvica nije išla (0/3). Tome je dodao tri skoka i asistenciju. Njegov Benetton tako je ostvario i petu pobjedu u pet kola.

Donedavni član Cibone, Mario Delaš, poražen je sa svojim Šauliaijem kod Budućnosti 83:66. U petom porazu svoje momčadi Delaš je sudjelovao 14 minuta s četiri poena te po jednim skokom, asistencijom i izgubljenom loptom.

Andrija Žižić sudjelovao je u pobjedi Asvela 78:76 kod Göttingena 15 minuta u kojima se uvalio u probleme s osobnim pogreškama. Ipak, uspio je postići deset poena. Asvel je izvukao pobjedu sa sirenom, a zaslužan za to bio je Matt Walsh (17 poena, sedam skokova, sedam asistencija).

Lom ruke spriječio je Marka Popovića da sudjeluje u pobjedi Uniksa kojim su Rusi osigurali drugi krug. Lukša Andrić sa Galatasarayom se također plasirao dalje. U pobjedi protiv Groningena igrao je gotovo 15 minuta s četiri poena, četiri skoka, četiri ukradene lopte, tri asistencije i dvije izgubljene lopte. Sve to donijelo mu je valorizaciju 12, s čime je bio najbolji hrvatski košarkaš u ovom kolu.

NLB ligaši bili su iznimno uspješni. Budućnost je pobjedom zadržala teoretske šanse za prolaz, Hemofarm je porazio Bešiktaš (bez Allena Iversona) nakon produžetka 101:100. Tu utakmicu obilježio je Mire Chatman s 43 poena, sedam skokova, tri asistencije, odnosno valorizaciju 53.

Vrščanima je računicu pokvario Žižićev Asvel pobjedom u Göttingenu pa će prolaz traćiti u posljednjem kolu. Nymburk je u Sevilli dobio Cajasol 89:68.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • labrador240115.12.2010. u 15:28
    Bravo Hrvoje
    labrador2401