Nogomet

Sevilla ipak prošla, Napoli u zadnji čas

Vedran Babić • srijeda, 15.12.2010.
Sevilla ipak prošla, Napoli u zadnji čas
Foto: EPA

Sve uzbudljivo u skupinama J, K i L Europske lige stalo je u dvije utakmice: Sevilla - Borussia D. i Napoli - Steaua, a poslije zadnjih 90 minuta svoje mjesto u ždrijebu šesnaestine finala našli su Španjolci i Talijani...

Skupina J

Sevilla - Borussia D. 2:2 (Romaric 31', Kanoute 35'/ Kagawa 4', Subotić 49')
Karpaty - PSG 1:1 (Fedetskij 45'/ Luyindula 39')

Vezane vijesti

S dva remija okončana je skupina J. Zanimljivije je bilo u Sevilli gdje je istoimeni domaćin nastojao izaći iz krize prolaskom u drugi krug Europske lige. U tome je i uspio. Iako nije pobijedio, sastav iz Andaluzije ipak je prošao dalje zahvaljujući bodu prednosti ispred dortmundske Borussije.

Njihov međusobni dvoboj završen je 2:2, a prva je u vodstvo stigla vodeća momčad Bundeslige za koju je zabio Kagawa već u četvrtoj minuti. Nakon toga, Sevilla je malo stisnula i u kratkom periodu već do kraja poluvremena preokrenula na 2:1, samo da bi početkom nastavka Subotić izjednačio na 2:2. Do kraja utakmice više nije bilo nekih izglednih prilika.

U Ukrajini Karpaty su osvojili svoj prvi bod odigravši protiv PSG-a 1:1. Gosti su poveli preko Luyindule, a Fedetskij je u završnici prvog dijela poravnao rezultat, koji se više nije mijenjao. Parižani su tako završili skupinu kao prvoplasirana momčad.

Skupina K

Liverpool - Utrecht 0:0
Napoli - Steaua 1:0 (Cavani 90'+ 3')

Doslovce u posljednjim trenucima dobili smo odgovor na pitanje: tko će uz Liverpool izboriti drugi krug. U dobroj utakmici u Napulju domaćin se radovao zahvaljujući pogotku Edisona Cavanija u trećoj minuti sučeve nadoknade, kojim je omogućio svom klubu da pretekne do ovog kola drugoplasiranu Steauu za točno jedan bod. Tipično talijanski, reklo bi se.

I dok je u Napulju bilo "vruće", u Liverpoolu je bilo dosadno da dosadnije zaista nije moglo biti. Prilike su se mogle nabrojati na prste jedne ruke, a na kraju nitko nije ni zaslužio pobjedu. Da u nogometu postoji pravilo "minus bodova" kojima bi se kažnjavalo klubove oduzimanjem bodova za loše predstave, u ovoj utakmici i Liverpool i Utrecht bi vjerojatno bili u minusu.

Skupina L

Bešiktaš - Rapid Beč 2:0 (Quaresma 32', Ernst 45')
Porto - CSKA Sofija 3:1 (Otamendi 23', Micael 55', Rodriguez 90'+ 3'/ Delev 48')

U ovoj skupini već je sve bilo riješeno i prije zadnjeg kola - prolaz su izborili Porto i Bešiktaš, koji su i večeras stigli do pobjeda. Portugalci su kod kuće s 2:1 bili bolji od CSKA iz Sofije dok su Turci s 2:0 nadigrali bečki Rapid.

Vodeća momčad portugalske lige tako završava skupinu s pet pobjeda i jednim remijem, a Bešiktaš, kojemu u domaćem prvenstvu, unatoč velikim ulaganjima, ne ide najbolje (nalazi se na petom mjestu s 12 bodova manje od vodećeg Trabzonspora), s četiri pobjede te po jednim remijem i porazom.

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Karpaty Lviv1:1PSG
Sevilla2:2Borussia D.
1PSG 69:4+512
2Sevilla 610:7+310
3Borussia D. 610:7+39
4Karpaty Lviv 64:15-111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!