Nogomet

Bez pritiska po iskustvo i nagradu

Bernard Jurišić • četvrtak, 16.12.2010.
Bez pritiska po iskustvo i nagradu
Foto: Duje Bonačić

Hajduk će danas u Bruxellesu staviti točku na i jedne lijepe europske jeseni. Nema rezultatskog pritiska, ali nije istina da nema ni rezultatskog imperativa. Bod(ovi) iz Bruxellesa značajno bi uljepšali pogled na cijelu Hajdukovu polusezonu i pojačali koeficijentski i novčani rejting kluba...

Hajduk je porazom od AEK-a izgubio sve šanse da proljeće dočeka u Europi, pa večerašnji ogled s Anderlechtom u Bruxellesu neće nositi rezultatski pritisak glede prolaza dalje. No, europska scena ne trpi nikakvo opuštanje, svaka utakmica, svaki bod, svaka prezentacija sudjeluje u građenju europskog imidža i ugleda, a klub koji je toliko čekao na ovakvu europsku prigodu ne smije olako shvaćati bilo koju europsku utakmicu.

Bijela delegacija u administrativno središte Europske unije krenula je s desetkovanim snagama. Ili je možda bolja riječ "devetkovanim", jer čak devetoricu igrača Goran Vučević nije mogao povesti u Belgiju.

Osim kartoniranog Maloče, ozljede ili bolesti ranije su okončale polusezonu Subašiću, Režiću, Marijanu Buljatu, Kreši Ljubičiću, Brkljači, Čopu i obojici braće Sharbini. Anas je definitivno otpao u utorak zbog želučanih problema, a s obzirom da je za Europu splitski klub prijavio 25 igrača, u Bruxelles ih je otputovalo samo 16.

No, Vučević i igrači najavljuju da se neće unaprijed predati i da će protiv Anderlechta tražiti svoj drugi pozitivan rezultat u Europskoj ligi. Podsjetimo, erupciju sreće koju je izazvao pogodak Ante Vukušića u petoj minuti sučeve nadoknade krajem rujna u Splitu zapantili su svi Hajdukovi, ali i Anderlechtovi navijači.

"Ovo nam je zadnja utakmica i atraktivna je jer je europska. Imamo olakšavajuću okolnost što možemo neopterećeni rezultatom ući i pokušati se nadigravati i odigrati što bolje. U Bruxellesu će biti dosta hladno, ali tamo su uvjeti za igru uvijek dobri. Teren se dobro održava iako je hladno, tako da vjerujem da će se moći igrati nogomet. Vjerujem da snijega neće biti", rekao je u najavi Hajdukov trener.

Najtrofejniji belgijski klub još uvijek ima teoretske šanse za prolazak dalje, no za to mu treba pobjeda protiv Hajduka, ali i poraz AEK-a od Zenita u Ateni. Bez obzira što im šanse nisu velike, Belgijci su najavili da će svoj dio posla odraditi i uzvratiti Hajduku za poraz u Splitu.

Utakmica na stadionu Vanden Stock u Bruxellesu započinje u 21 sat, a tekstualni prijenos moći ćete pratiti UŽIVO na Sportnetu.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Anderlecht2:0Hajduk
AEK Atena0:3Zenit
1Zenit 618:6+1218
2Anderlecht 68:807
3AEK Atena 69:13-47
4Hajduk 65:13-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.12.2010. u 19:10
    Momci, samo odigrajte hajducki, a rezultat nije bitan...... ionako smo duze od dinama u europi hahahaha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.12.2010. u 16:39
    Momci samo dajte sve od sebe i gustajte...
    Obrisan korisnik
  • Cantera16.12.2010. u 14:09
    Nek i to završi. Čisto sumnjam u bod/ove, s obzirom da su igrači u glavama na odmoru, da su počela trgovanja i seljakanja po klubovima. Al, nikad ne reci nikad, bilo bi lijepo staviti još ponešto na koeficijent za budućnost. Ipak me više od ove utakmice zanima čini li se što u Hajduku ne samo po... [više na forumu]
    Cantera
  • Obrisan korisnik16.12.2010. u 13:24
    Nije mi jasno zašto Anderlechtu nisu šanse velike. Prvo, igra doma protiv "devetkovanog" Hajduka i favorit je, a drugo realno je očekivati pobjedu Zenita jer je apsolutni favorit ne samo svoje grupe, već i cijele Europske lige. Zato Hajduk mora paziti jer će ovi napadati a i biti će... [više na forumu]
    Obrisan korisnik