Nogomet

Škvorc: "Pokazao sam što je trebalo"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 27.12.2010.
Škvorc: "Pokazao sam što je trebalo"
Foto: Ivana Strahija

Iz Škotske se prepun pozitivnih dojmova vratio Dino Škvorc, mladi branič Varaždina. Izuzetno je zadovoljan onime što je pokazao, a na potezu je sada škotski velikan Celtic.

"Jedino što se razlikuje između našeg i njihovog nogometa jest pristup treningu. U Škotskoj svi daju apsolutni maksimum na svakom treningu, idu do kraja, kao da ne postoji sutra i nitko se ne čuva", kazao je okupljenim novinarima trenutno najeksponiraniji igrač varaždinskog prvoligaša.

U Hamburg na turnir

12-oricu nogometaša Samir Toplak je 'za nagradu' poveo na prestižni Schweinske-Cup, koji se igra u njemačkom Hamburgu. Dreven, Krklec, Punčec, Šafarić, Brlečić, A. Vuk, Suntešić, Hojski, Glavica, Glavina, Kokot i F. Škvorc odradili su tri treninga u Ivankovićevoj malonogometnoj dvorani i sasvim su spremni za izazove koji slijede.

Varaždin se nalazi u grupi A s ekipama Hamburger Hallenmeister, Lyngby Kopenhagen i Olimpik Sarajevo, dok su u grupi B FC St. Pauli, Bröndby IF Kopenhagen, Hamburger Hallenvizemeister i FC Hradec Kralove. Prva nagrada na turniru iznosi 5000 eura, a upravo na nju 'pikiraju' naši prvoligaši. Inače je trošak puta, smještaja i prehrane za varaždinsku momčad u potpunosti podmiren.

Cijelo je Škvorcovo iskustvo u Glasgowu bilo izuzetno pozitivno, od puta do smještaja i prehrane pa do transporta s i na treninge. Inače je mladi branič Varaždina trebao trenirati s 'razvojnom' ekipom, takozvanom drugom momčadi u kojoj Škoti stvaraju svoje igrače, no kako je ta momčad dobila slobodne dana prije Božića, upao je u rad sa standardnom momčadi.

U četiri odrađena treninga svejedno je pokazao sve što je trebalo, smatra Škvorc: "Nisam imao pojma da bih trebao trenirati s tom mlađom ekipom, a sad je sve za mene ispalo super. Mislim da sam na treninzima pokazao mnogo", uvjeren je u svoju kvalitetu.

Već smo pisali da su igrači zadnje linije Celtica opasno prorijeđeni ozljedama, a da je posebno pozicija desnog braniča deficitarna. O tome Škvorc kaže: "Da potpišem za Celtic, za poziciju u prvih 11 volio bih se izboriti protiv najjače konkurencije, dakle želio bih da svi budu zdravi a ja da pokažem da sam bolji od njih. Siguran sam da se mogu odvažiti na takav pothvat."

Kad je odlazio, nije stigao popričati s Neilom Lennonom, glavnim trenerom Celtica, no on je ranije u izjavi koju smo dobili ekskluzivno za Sportnet, kazao kako bi mladog nogometaša volio još jednom pozvati na probu prije odluke. "Zbilja ne znam hoće li me pozvati na još jednu probu, nismo o tome razgovarali, ali vjerujem da će moj agent kontaktirati Celtic i saznati sve na vrijeme", kaže Dino.

Trener Varaždina Samir Toplak mogao je samo izraziti svoje zadovoljstvo Škvorcovim dobrim ponašanjem i prikazanim umijećem. Kad smo ga upitali kako komentira izjavu Lennona da je milijun eura ipak previše za 19-godišnjaka, Toplak je rekao: "Igrači kao što je Dino prodaju se za velike svote. Mi ne žurimo s prodajom, sad nam nije tako hitno, a nakon što je njegova proba u Celticu dobro popraćena počeo je veliki interes za njega. Raspituju se mnogi veliki klubovi, pa sam siguran da ćemo imati interesantno proljeće ne samo na travnjaku nego i u loži."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.12.2010. u 17:57
    @ intelekt A di si ti to danas ??? Svatko od sad vrhunskih igrača je nekad protiv nekoga igrao na nekom seljačkom turniru ... Neznam kaj se ti hoćeš pohvaliti da si igral prijateljsku tekmu di su vam utrpali 15 komada, ili kaj ???
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.12.2010. u 11:15
    mislm da ne treba igrati na nekom seljačkom truniru pa da ga netko pijan ozlijedi... Dovoljno je potpisati za Celtic i igrati škotsku ligu, nema razlike, svi ulijeću ko pijani i lome noge
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.12.2010. u 00:38
    cudan lik,danas igrao na seljackom turniru protiv mene a igrao bi celtic,haha..mogo ga je danas neko pijan ozlediti i onda bi vidio nebi vidio skotsku samo na karti....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.12.2010. u 23:45
    vrijeme da dinamo reagira i kupi ovog igraca
    Obrisan korisnik