Košarka

Cedevita prva u polufinale

Edvard Burić • srijeda, 29.12.2010.
Cedevita prva u polufinale
Foto: Kristijan Komarica

Kvarner 2010 je ugostio Cedevitu u posljednjoj utakmici ove godine za oba kluba. Veća kvaliteta zagrebačkog NLB ligaša došla je do izražaja u drugom poluvremenu nakon kojeg je Cedevita izborila (77:60) Final Four Kupa Krešimira Ćosića.

Cedevita je prva od hrvatskih klubova izborila polufinale kupa. Kvarner je prijetio više od 20 minuta, ali to je bilo sve. Veća širina, puno teže utakmice, a na kraju krajeva i sama kvaliteta igrača bila je debelo na strani Cedevite.

Ipak, Kvarner je bolje ušao u utakmicu i dobio prvu četvrtinu (16:13). Vrlo dobro su igrali i drugih deset minuta, a na veliki odmor se otišlo sa 36:32 za Cedevitu.

Momčad Aleksandra Petrovića u dugom je poluvremenu dodala gas (dobila ga 41:28) i prva dohvatila polufinale hrvatskog kupa. Kvarner ipak nije uspio ozbiljnije zabrinuti zagrebačkog NLB ligaša, ali svakako ih treba pohvaliti za prva dva kola Kupa Krešimira Ćosića u kojima su svladali Trogir i Split.

Cedevitu je do pobjede predvodio Dontaye Draper s 18 postignutih koševa, a pratili su ga Tomislav Petrović sa 16, Corsley Edwards s 12 i Robert Troha s 11 postignutih koševa. Za Kvarner je najviše koševa ubacio Zoran Pehar - 13. "Dvoznamenkasti" je bio i Hrvoje Puljko s 11 poena kojima je pridodao i sedam skokova.

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Kvarner 201060:77Cedevita
Vrijednosnice Osijek71:96Zagreb
Dubrava73:88Zadar
Zabok65:74Cibona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!