Košarka

Zadar izborio završnicu kupa

Lovro Štrbinić • četvrtak, 13.01.2011.
Zadar izborio završnicu kupa
Foto: Kristijan Komarica

S mnogo više problema nego što to sugerira konačan rezultat Zadrani su izborili završni turnir Kupa Krešimira Ćosića. Dubrava je u većem dijelu utakmice pružila vrlo dobar otpor, ali u posljednjim minutama su ipak dopustili gostima da odu i na nešto veću razliku.

Nakon mnogo nejasnoća vezanu uz ovu utakmicu kupa košarkaši Zadra su ipak u ponajboljem sastavu doputovali u zagrebačku Dubravu. Bila je ovo i prva službena utakmica novog trenera Tihomira Bujana u ovom mandatu, a svoj debi za novi klub imao je i novopridošli Jurica Žuža.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dosta neizvjesnoj igri, a čak su domaćini pružili nešto bolje izdanje te su na predah otišli s prednošću od dva poena (40:38). Vrlo slična situacija nastavila se i u trećoj četvrtini, a tek u posljednjoj minuti tog perioda Zadrani odlaze na nešto osjetniju razliku, ali i dalje jednoznamenkastu.

Ipak, igrači Dubrave nisu dozvolili da se utakmica odmah i prelomi i sve do posljednjih minuta držali su se na zaostatku koji je podgrijavao nadu u preokret. Na kraju nisu uspjeli u tome i Zadar se s konačnih 88:73 pridružio Zagrebu i Cedeviti koji su otprije izborili polufinale ovog natjecanja. Cibona će to probati ostvariti sljedeće srijede kada gostuju kod Zaboka.

Danas je prvi igrač Zadra bio Brandon Brown s 20 poena kojima je pridodao i 12 skokova. Uz njega dobru utakmicu odigrao je i Ivanov ostvarivši učinak od 18 poena. No, najbolji strijelac bio je član domaće momčadi. Riječ je o Bašiću koji je ubacio 22 poena, a uz njega se iskazao i mladi Šibenčanin Dario Šarić s učinkom od 11 poena te isto toliko skokova. Zanimljivo je da je Šarić protiv Zadrana igrao i prije dva dana u Višnjiku, tada u momčadi Zagreba.

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Kvarner 201060:77Cedevita
Vrijednosnice Osijek71:96Zagreb
Dubrava73:88Zadar
Zabok65:74Cibona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2011. u 13:43
    ja inače baš navijam za zadar, ali jučer sam tija da ispadne i volija bi da cibona ispadne pa nek vide malo i drugi klubovi kako to izgleda igrati na final 4
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2011. u 02:00
    Stvarno jadno! Split, Zadar, Cibona- nekad velikani, a danas.... stvarno zalosno!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.01.2011. u 23:02
    ne bi...Šarić ne može igrati za zagreb u kupu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.01.2011. u 22:50
    Meni je ovo stvarno bezveze. Kako jedan igrac moze igrat za dva kluba? A sta da je Dubrava pobjedila i onda u polufinalu trefila na Zagreb? Da li bi Saric igrao za svaku ekipu po poluvrijeme ili sta?
    Obrisan korisnik