Košarka

Mravi uvjerljivo u polufinale Kupa

Mirza Seferagić • četvrtak, 30.12.2010.
Mravi uvjerljivo u polufinale Kupa
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaški klub Zagreb CO je svoju posljednju utakmicu ove godine odigrao danas u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića protiv Darde te je uvjerljivo slavio sa 96:71.

Mravi su u obranu kupa osvojenog prošle sezone krenuli četvrtfinalnom pobjedom protiv Darde, a završilo je 96:71 za Zagrepčane. Gosti su kontrolirali utakmicu od početka do kraja.

I prije utakmice se znalo tko je favorit u ovom susretu, a Mravi su već na početku dali do znanja domaćinu da su ovdje došli po pobjedu. Već nakon nekoliko uvodnih minuta gosti su poveli sa 16:5, a sve dvojbe oko pobjednika otklonili su već nakon prvih 20 minuta te se na odmor otišlo s 55:33 za Mrave.

U drugom su poluvremenu gosti malo popustili, no i takva je igra Zagrepčanima donijela uvjerljivu pobjedu. Kod Mrava je najbolji bio Luka Žorić s 22 poena, šest skokova i dvije blokade, a još su čak petorica igrača Zagreba postigla dvoznamenkasti broj koševa. Ante Mašić 16, Petar Babić 14, Miralem Halilović i Kruno Simon po 11 te Damir Rančić 10 poena.

Domaće je predvodio Bičvić s 21 poenom dok je 19 dodao Krolo. Darda je tako drugu godinu u nizu ispala od istog protivnika.

U ostalim susretima četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića, Cedevita je slavila u Rijeci protiv Kvarnera te je i ona tako izborila polufinale dok Dubrava i Zadar te Zabok i Cibona svoje dvoboje igraju kasnije.

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Kvarner 201060:77Cedevita
Vrijednosnice Osijek71:96Zagreb
Dubrava73:88Zadar
Zabok65:74Cibona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!