Rukomet

"Trenutno važniji Kopljar nego Duvnjak"

Ivana Strahija, Borna Rupnik • petak, 14.01.2011.
"Trenutno važniji Kopljar nego Duvnjak"
Foto: Davor Sajko

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju prve su zdravstvene nedaće zadesile nedugo prije početka utakmice s Rumunjskom. Slavko Goluža u uvodnoj borbi na Svjetskom prvenstvu neće moći računati na dvojicu...

Hrvatska će svoj nastup na smotri najboljih reprezentacija svijeta otvoriti utakmicom protiv Rumunjske, na kojoj neće nastupiti Domagoj Duvnjak i Marko Kopljar.

Duvnjaka je ukočio leđni živac te je morao napustiti posljednji trening, a nakon injekcije mu je ipak krenulo na bolje. Kopljarovi zdravstveni problemi nisu teži, ali će izostanak spomenutog dvojca djelomično narušiti koncept izbornika Slavka Goluže uoči susreta s Rumunjima.

"Imamo mogućnost prijave 16 igrača, možemo promijeniti samo dva tijekom prvenstva. Pošto su se ta dvojica, Domagoj i Marko, sinoć ozlijedila, odlučio sam za utakmicu 'skinuti' 15 igrača. Van popisa za Rumunjsku ostali su Duvnjak, Marić i Pešić. Također, najvjerojatnije ću štedjeti Marka. Ne želim uopće razmišljati o tome koga nema. Imamo na svakoj poziciji dobre zamjene, pa oni koji su tu spremni su odigrati kako treba", rekao je izbornik.

O tome tko će mu više nedostajati Goluža kaže: "Marko nam je u ovom trenutku važniji nego Domagoj, kojeg možemo mijenjati s Lacom, Dragom.. Kopljar je bio stup obrane, igrao na 2-3 pozicije, poboljšavao se u napadu. Imamo Buntića koji može odigrati jako dobro, imamo dešnjaka na desnom beku, panike nema i moramo se samo koncentrirati na utakmicu."

Domagoj Duvnjak ispričao je sam kako je došlo do ozljede: "Vježbali smo napad, dodavao sam loptu Voriju i oko mene nije bilo nikog. Malo sam se spustio prilikom dodavanja te me odjednom ukočilo i nisam se mogao ispraviti. Prilično sam se prestrašio, odmah otišao u svlačionicu, gdje sam dobio injekciju. Ležao sam nakon toga i bilo mi je bolje." Sam igrač kaže da situacija ide na bolje: "Sve manje i manje me boli, nadam se da će iz dana u dan biti sve bolje."

Trebao je Duvnjak posjetiti i bolnicu, ali: "Nismo dočekali red, no to nije toliko ni važno. Vratio sam se u hotel, napravio tu terapiju." Kad će se vratiti na parket? "Teško je govoriti kad bih mogao igrati, ali sigurno neću riskirati novu ozljedu. Sutra imamo slobodni dan, i ja se nadam brzom oporavku, a čim budem osjetio da mogu dati svoj maksimum, igrat ću."

Marko Kopljar pak je kazao: "Ne znam jesam li istegnuo trbušni mišić, boli me kod naglih pokreta i istezanja. Danas ne vjerujem da ću nastupiti, dobro je da imamo dan pauze nakon ove prve utakmice i da imam vremena vidjeti kakva će biti situacija."

Dr. Mladen Miškulin, dugogodišnji liječnik hrvatske rukometne reprezentacije, je o Duvnjakovim problemima kazao: "Duvnjak je na žalost jučer prilikom treninga osjetio iznenadnu bol u donjem dijelu leđa. Bol ga je blokirala i zaustavila u daljnjem treningu. Morali smo ga odmah staviti u postupak intenzivne terapije i liječenja."

Dr. Miškulin je imao i dobre vijesti: "Na sreću, stanje je mnogo bolje no što smo se bojali. Domagoj je nakon prvih terapija potpuno pokretan i vjerujem da ćemo ga uskoro vidjeti na parketu. Ono što je važno jest da nema značajnog oštećenja, nema pritiska na živac. Radi se samo o manjoj mehaničkoj traumi, koja će uz naš tim fizioterapeuta i liječnika biti sanirana u najskorijem mogućem roku. Malo je prerano da dajem točnije prognoze, važnije je to da nema ozbiljnih oštećenja."

O Kopljaru je doktor rekao: "Na žalost, dogodilo nam se sve to baš na posljednjem treningu pred utakmicu. Marko ima istegnuće kosog trbušnog mišića, to ga zaustavlja u šutiranju i obrani. No, i on je u postupku terapije i vjerujem da će se i on uskoro moći vratiti na teren. Prerano je davati točnije prognoze i u ovom slučaju, jer je to ozljeda koja može proći vrlo brzo, a opet može biti i dugo bolna. Obećavajuće je da je bolje nego jučer."

Izbornik Slavko Goluža na sastanku tehničke komisije prijavio je 15 igrača za utakmicu s Rumunjima. Nisu prijavljeni Domagoj Duvnjak, Ivan Pešić i Marino Marić. Izbornik ima pravo u bilo kojem trenutku za vrijeme prvenstva promijeniti dva igrača s time da oni koji su zamijenjeni se više ne mogu vratiti u momčad.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Cholo14.01.2011. u 16:52
    ne vejrujem,po meni je važniji duvnjak!!
    Cholo
  • Obrisan korisnik14.01.2011. u 16:49
    kopljar je jednostavno preloš. naravno da sam malo karikiro zbog ozljede, ali je s obzirom na predispozicije kriminalan. volio bih da mi začepi usta, ali predugo već ima priliku. treba mu 3 i pol kilometra da se digne na skok šut, mislim daj radi malo individualno jablane pa skrati zalet i šut... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Tonco14.01.2011. u 16:30
    ajmo momci po zlato, jedva cekam 18 sati
    Tonco
  • Obrisan korisnik14.01.2011. u 16:27
    kakvi jadnici...veseliti se nečijoj ozljedi(i to našeg igrača) je JADNO,ne znam zašto onda navijate za našu zemlju na SP,eto vam francuze pa ih bodrite..
    Obrisan korisnik
  • matbaric14.01.2011. u 15:17
    Slazem se Dylandog-om, Špoljarić je ipak najjaci u obrani. Kopljar je bolji u napadu nego u obrani, Pero je na toj poziciji bio svjetska klasa ko i ranije Saračević
    matbaric